Lenny Kravitz instiga la "Revolutia dragostei"

Nu prea a fost pasionat de scoala, mergea la cursuri doar pentru a trece examenele, preferand sa-si petreaca timpul ascultand muzica impreuna cu prietenii sai. Cu toate ca parintii erau ingrijorati de notele sale, Lenny s-a hotarat, la varsta de 15 ani, sa urmeze o cariera muzicala, mutandu-se din casa.

Divortul parintilor, petrecut in 1985, a avut un impact profund asupra lui, muzica fiind singurul refugiu care l-a ajutat sa treaca peste aceasta perioada. In acest an, Kravitz se imprieteneste cu Lisa Bonet, actrita in serialul de televiziune "The Cosby Show", iar dupa doi ani devin iubiti si se casatoresc.

Astfel, Lenny Kravitz intra in atentia ziarelor tabloide, iar pe 1 decembrie 1988, se naste Zoe Isabella Kravitz, fiica celor doi.

Pentru ca majoritatea caselor de discuri considerau ca muzica lui nu este destul de comerciala, Kravitz a decis sa isi inregistreze singur primul album. Astfel, primul material discografic lansat pe 19 septembrie 1989 s-a numit "Let Love Rule", fiind o combinatie de rock si funk, cu influente ale anilor '60. Albumul a avut un succes moderat in SUA, in timp ce in Europa a fost primit foarte bine. Sotia sa, Lisa Bonet, a fost cea care a regizat si a aparut in primul videoclip al lui Lenny, "Let Love Rule".

In 1990, impreuna cu Ingrid Chavez a scris si a produs pentru Madonna piesa "Justify My Love". Cantecul, care a aparut pe albumul "The Immaculate Collection" al artistei si a creat numeroase controverse datorita videoclipului foarte explicit, a ajuns pe locul 1 in multe topuri.

In 1991, Kravitz si Bonet se despart, printre motive vehiculandu-se si o legatura amoroasa intre cantaret si Madonna. Kravitz a negat acest lucru, iar in anul 1993, Lenny Kravitz divorteaza de Lisa Bonet.

Tot in 1991, Lenny Kravitz a produs albumul cantaretei si actritei franceze Vanessa Paradis, cu care a avut si o relatie. El este cel care a scris si a interpretat instrumental majoritatea melodiilor de pe acest album. In aceasta perioada a lansat si cel de-al doilea sau album, "Mama Said".

Piesele de pe acest album au fost scrise si dedicate fostei sale sotii, Lisa Bonet. Piesa "It Ain't Over 'Til It's Over", a ajuns pe locul doi in Top Billboard Hot 100, iar "Always on the Run", in care apar si rifurile de chitara ale lui Slash de la Guns N'Roses, a fost dedicata mamei sale.

In 1993, a scris piesa "Line Up" pentru Steven Tyler de la Aerosmith si si-a adus contributia pe albumul solo al lui Mick Jagger "Wandering Spirit" pentru un cover dupa "Use Me" a lui Bill Withers. Tot in acest an, a fost lansat albumul "Are You Gonna Go My Way", care a ajuns pe locul 2 in Top Billboard 200, iar Kravitz a castigat un premiul BRIT pentru "Cel mai bun cataret international" in 1994 si un premiu MTV Video Music pentru "Cel mai bun videoclip".

Kravitz (impreuna cu Stevie Wonder) a realizat un cover al piesei "Deuce" a celor de la Kiss, iar in 1995 lanseaza albumul "Circus", de pe care doar doua piese au ajuns hituri: "Rock and Roll Is Dead" si "Can't Get You Off My Mind".

Cu albumul "5", lansat in 1998, Lenny Kravitz a "imbratisat" tehnica digitala pentru prima oara. In 1999 castiga primul Grammy, din cele patru consecutive, pentru "Cea mai buna voce rock masculina". Cine nu isi aminteste de hituri ca "I Belong To You", "Fly Away", "If You Can't Say No" (in care apare si fotomodelul-actrita Milla Jovovich) sau "American Woman", piesa care a figurat pe coloana sonora a comediei "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me"?

Kravitz a lansat in 2000 albumul "Greatest Hits", care s-a dovedit a fi cel mai de succes album al sau, ajungand pe locul 2 in Top Billboard 200 si s-a vandut in peste 8 milioane de exemplare in intreaga lume. Single-ul "Again" i-a adus cel de-al treilea Grammy consecutiv pentru "Cea mai buna voce rock masculina" in 2001.

In aceasta perioada isi continua colaborarea cu Mick Jagger, compunand, impreuna cu acesta, piesa "God Gave Me Everything", care a aparut pe albumul solo din 2001 al lui Jagger, "Goddess in the Doorway", si pe coloana sonora a filmului "Being Mick".

Albumul "Lenny", inregistrat in Miami, este lansat in 2001. Kravitz a scris piesa "Bank Robber Man" dupa ce politia din Miami l-a retinut pentru ca il confundase cu un spargator de banci. Primul single de pe album, "Dig In", a ajuns pe locul 1 in Argentina si in top 10 in Italia si Portugalia. Acest album i-a adus cel de-al patrulea Grammy.

In anul 2002 a colaborat cu Jay Z, P.Diddy, Pharrell Williams si Loon pentru melodia "Show Me Your Soul" inclusa pe coloana sonoara a peliculei "Bad Boys II".

La sfarsitul anului 2004 si inceputul anului 2005, Kravitz a avut o relatie cu actrita Nicole Kidman, careia i-a dedicat piesa "Lady", inclusa pe cel de-al saselea album, "Baptism". La inceputul tuneului sau din 29 octombrie 2005, tatal sau moare de leucemie, dar Lenny continua turneul si ii dedica piesa "Let Love Rule".

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miha pe 29 Iun 2008, 22:57
    vreau la concert!

    eu vreau sa merg dar e prea scump,2 mil biletul si 1 mil drumul :( .Il iubesc la nebunie ,dar nu am cum sa ajung :( :( :(

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod