La Sofia, Madonna n-a mai aparat tiganii

Ca a invatat la Bucuresti sa nu-si bage nasul in minoritatile altora sau ca pe bulgari ii crede mult mai invatati in ale democratiei, nu se stie.
Ca a invatat la Bucuresti sa nu-si bage nasul in minoritatile altora sau ca pe bulgari ii crede mult mai invatati in ale democratiei, nu se stie. Cert este ca Madonna s-a abtinut de la mesaje anti-discriminarea rromilor in timpul concertului pe care l-a tinut, sambata seara, la Sofia.

La momentul respectiv, al speech-ului de toleranta, prevazut cu siguranta in desfasuratorul show-ului (si de la care se pare ca nu se poate sustrage) a vorbit doar despre toleranta religioasa. Departe de a se simti jigniti, bulgarii au izbucnit in ropote de aplauze.

Bulgarii, mult mai extaziati decat noi


Concertul Madonnei a fost cel mai mare eveniment de acest gen vazut vreodata de bulgari, noteaza Novinite, principala agentie de stiri de la Sofia. Peste 60.000 de spectatori s-au strans sambata seara pe stadionul Vasil Levski.

Ca si la Bucuresti, Madonna a intarziat intrarea pe scena. Insa bulgarii au facut valuri pe toata perioada asteptarii – o ora – drept multumire ca regina muzicii pop a binevoit sa le calce... gazonul.

Pe forumurile bulgare se discuta aprins despre spectacol, despre cat de frumos/spectaculos/extraordinar a fost. La fel se intampla si pe site-ul oficial al Madonnei. Te poate duce cu gandul ca bulgarii ar fi aplaudat-o indiferent de mesajul de toleranta pe care l-ar fi rostit.

Romanii au pus-o la punct pe diva


Huiduielile romanilor au afectat-o cu siguranta pe Madonna, cu atat mai mult cu cat au fost “auzite” in toata presa internationala. Pentru ca nu s-ar fi deranjat altfel sa-si explice gestul prin intermediul purtatoarei sale de cuvant.

"Mii de fani au huiduit-o pe Madonna, miercuri seara, la concertul de la Bucuresti, atunci cand artista a aparat drepturile tiganilor, vorbind despre discriminarea pe care acestia o sufera in Europa de Est", relateaza Sky News. Tot Sky News informeaza ca autoritatile de la Bucuresti sustin ca exista peste 500.000 de oameni de etnie rroma, insa cifra reala ar fi in jurul a doua milioane. Conform aceleiasi surse, tiganii din Romania sunt minoritatea cea mai dezavantajata social si economic, cu un nivel ridicat de analfabetism.

Examiner.com aminteste si amenintarile cu moartea pe care le-a primit cantareata in Serbia, dar si preotii bulgari care cer anularea concertului de la Sofia, programat in ziua Sf. Ioan Botezatorul. "Am huiduit-o pentru ca mi s-a parut falsa. Cu ce ocazie ne spune ea asa ceva?", le-a spus un tanar roman, de 23 de ani, celor de la Associated Press. Nici macar pe site-ul sau oficial,  Madonna nu a fost scutita de critici virulente.

Liz Rosenberg, publicista Madonnei, a luat imediat atitudine, motivand ca diva a facut aceste comentarii dupa ce a auzit de prejudecatile de care se lovesc tiganii din Europa de Est. "Madonna a mers in turneu alaturi de o fenomenala trupa de muzicieni rromi, care au facut-o constienta de discriminarea de care acestia au parte in unele tari, astfel ca s-a simtit obligata sa faca o scurta declaratie", spune Liz Rosenberg.

Urmeaza doua spectacole la Tel Aviv. Oare despre ce va vorbi Madonna in cadrul speech-ului de toleranta?
 
Iata fragmente din melodiile tiganesti incluse de Madonna in spectacolele sale:




31 August 2009
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cata pe 19 Dec 2011, 23:42
    Normal

    e normal mai ca sa ne considere alte tari pe noi tigani din mai multe motive dar principalul motiv ar fi 1 rromi --------------->Tigani tigani tigani romani sunt confundati cu rromi de asta isi bat joc uni oameni oricum tigani astia se inmultesc mai repede ca maidanezi si sunt mai multi ca ei.....sper sa le faca o insula separata in care sa ii arunce pe toti dar nu chiar pe toti caci uni sunt de treaba nu toti sunt asa nesimtiti nespalati idioti urati.....gestanti.....etc va prindeti voi...

    0
    0

  • Ema_doll pe 16 Sep 2009, 09:57
    Si-a meritat-o Madona

    Madona a facut un circ din spectacolul ei.....ma bucur ca au huiduit-o pt ca a meritat...inainte de concert a aparut in presa numai acoperita zicand ca imaginea ei este foarte scumpa pt a fi fotografiata gratuit, asa ca bine i-au facut la concert...a meritat-o!

    0
    0

  • andeeeaioana pe 4 Sep 2009, 02:11
    .

    roland daca te uiti pe o harta ai sa vezi ca Romania este considerata o tara centrala in europa

    0
    0

  • luna pe 2 Sep 2009, 17:14
    asocieri justificate!

    pai la Sofia n-a avut motive! vara asta am stat 2 sapt la bulgari si n-am vazut picior de tigan pe strada, n-am vazut un manelist, o pitzipoanca- dimpotriva acolo fetele erau decente, nu vulgare cum sunt la noi de zici ca-s toate coborate de pe scena de cabaret sau de pe centura! n-am auzit o manea langa mine! noua ne este caracteristica maneaua, tigania, prostul gust, cocalaria- iar media asta promoveaza! de unde sa-i educi pe-ai nostri cand la tv sunt telenovele tiganesti cu cei mai mari actori, numai muzica tiganeasca! asta a ajuns acest popor tiganie si mizerie si d'aia ne vad toti asa!

    0
    0

  • roland1958g pe 1 Sep 2009, 23:44
    Madonna

    Sunt un fan inrait al lui Madonna dar ce a facut ea la Bucuresti nu are legatura cu tiganii nostrii [apropo si noi suntem in Europa de est]De ce acum toti europenii ni-i trimit inapoi pe tigani?Cinste tiganilor care sunt corecti si isi vad de treba lor .Inca o problema care ma framanta cine le-a permis sa-si ia numele de rromi si chipurile limba romanes ,ca cei din strainatate sa nu faca nici-o deosebire intre romani si romanes, in rest pace si dragoste va doresc.

    0
    0

  • Andreea pe 31 Aug 2009, 22:08
    Madonna

    Mie imi pare foarte rau ce s-a intamplat la concertul Madonnei. Aceasta se refera la rromii din Europa de Est si ma indoiesc ca sunt ca rromii nostrii. Si draga, Sabina, imi cer scuze sa te anunt dar nu ai dreptate : romanii nu au pus-o la punct pe Madonna, ci au indepartat-o. Ma indoiesc ca diva va mai sustine un concert la noi in tara dupa ce huiduielile din seara concertului au facut-o sa para mai proasta ca niciodata. Deci, ma indoiesc ! Daca as fi in locul ei, as ocoli Romania.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod