Tu ce site de photo sharing folosesti?

Imi place sa cred ca s-a terminat era e-mail-urilor doldora de poze pe care le primeam si trimiteam, la randul nostru, mai departe.
Imi place sa cred ca s-a terminat era e-mail-urilor doldora de poze pe care le primeam si trimiteam, la randul nostru, mai departe. Bineinteles ca inca mai sunt printre noi oameni care prefera sa iti trimita un mesaj in care a atasat 20 de poze "amuzante" decat sa isi creeze un cont pe un site de photo sharing si sa le urce acolo, iar tie sa-ti trimita doar link-ul.

Ce este photo sharing-ul?

Publicarea fotografiilor digitale pe un site public, site care ofera oricui posibilitatea de a vizualiza aceste fotografii, se numeste photo sharing. Sharing se numeste si actiunea de a partaja fotografiile stocate in computer, prin intermediul unui program sau al unei aplicatii.
Dar sa revenim la site-urile care ofera aceste servicii.

Flickr

Cel mai cunoscut site care gazduieste fotografii (si video) este Flickr (www.flickr.com). In luna noiembrie a anului trecut, Flickr gazduia trei miliarde de imagini, iar in iunie 2009, 3,4 miliarde. Daca ai deja un cont pe Yahoo!, nu mai este nevoie sa iti faci unul si pentru Flickr, pentru ca, de mai bine de patru ani, Flickr a fost cumparat de Yahoo!. Poti, asadar, sa iti deschizi contul pe Flickr in cativa pasi foarte simpli (daca esti logata pe Yahoo!, cu doua click-uri ai rezolvat crearea contului).
Flickr ofera gazduire gratuita pentru maximum 200 de fotografii sau fisiere video, iar daca vrei sa iti poti pastra toata arhiva de imagini pe Flickr, trebuie sa iti cumperi un cont Pro, care costa 25 de dolari pe an.

Ipernity

Ipernity  este un site care ofera utilizatorilor sai tot ceea ce ofera Flickr si ceva in plus. Pe scurt, limita impusa de Ipernity este de 200 de MB pe luna, iar daca ai un cont gratuit, doar cele mai recente 1.000 de fisiere sunt afisate. Poti urca in contul tau oricate fisiere (foto, video sau audio), dar in limita a 200 de MB.
Nu esti insa limitat la 200 de fisiere, asa cum se intampla pe Flickr. Fisierele pastrate in contul tau pot fi organizate in albume si poti adauga etichete fiecarei imagini uploadate, la fel ca si pe Flickr. Si la Ipernity poti sa scapi de limita de 200 de MB, cumparand un cont Pro; acesta costa 2 euro pe luna.

Picasa

Picasa este un program de vizualizare si editare a fotografiilor creat de Google si oferit gratuit spre descarcare pe site-ul picasa.google.com. La adresa picasaweb.google.com vei gasi site-ul pe care Google iti pune la dispozitie 1 GB spatiu de stocare pentru fotografii.
Folosind software-ul Picasa, poti foarte usor sa incarci fotografiile din computer in contul tau de Picasa pe web. Daca ai un cont pe Google (de exemplu, adresa de mail de la Gmail.com), inseamna ca ai si un cont Picasa, la care poti ajunge cu un click in partea din stanga sus a ecranului, atunci cand esti logata la Gmail.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doro pe 18 Nov 2012, 18:25
    Site-uri

    Cele mai tari site-uri de socializare sunt FLICKR, WEHEARIT, IMFGAVE, FAVIM!

    0
    0

  • moroshan pe 31 Mar 2011, 22:44
    Ati omis un "colos" !

    Despre Album2.com nu a auzit nimeni ? 200 GB spatiu de stocare, free, interfata in limba romana, te poti "juca" cu pozele in fel si chip + multe alte giumbuslucuri pe care altii nu le au, basca la o neclaritate/intrebare sunt de o promptitudine nemteasca, asta in conditiile in care pentru Romania au o, sai zic asa, filiala cu sediul la Cluj... foarte faina aceasta aplicatie !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod