Keanu Reeves a donat 70% din veniturile sale obținute după primul film „Matrix” pentru cercetările asupra leucemiei

Keanu Reeves a donat 70% din veniturile obținute pentru primul film „Matrix” unor organizații care fac cercetări asupra leucemiei, după ce sora sa mai mică s-a luptat cu boala timp de zece ani.

Actorul în vârstă de 57 de ani a fost plătit cu zece milioane de dolari pentru rolul din „Matrix” și a primit încă 35 de milioane de dolari după ce filmul a devenit un succes la box office. 

Potrivit Lad Bible, citat de Page Six, Keanu a donat 70% din veniturile obținute în urma primului film „Matrix”, lansat în 1999, unor organizații care fac cercetări asupra leucemiei.
Suma donată a fost de 31,5 milioane de dolari.

Kim, sora mai mică a lui Keanu, se confrunta la acea vreme de opt ani cu leucemia, fiind diagnosticată în 1991. În 2001 boala ei a intrat în remisie și în prezent Kim este sănătoasă.


Keanu a fost cel care a îngrijit-o pe Kim în perioada în care aceasta a fost bolnavă. Starul din „Speed” și-a vândut locuința pentru a se muta mai aproape de sora lui și a cheltuit cinci milioane de dolari pentru diferite forme de terapie și tratament pentru a o ajuta pe Kim să se însănătoșească.

„Ea a fost întotdeauna alături de mine.
Și eu voi fi întotdeauna alături de ea”, a spus Reeves despre sora lui mai mică, acum în vârstă de 55 de ani.

Mai mult, Keanu a lansat propria fundație caritabilă pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu cancerul.

„Am o fundație privată care funcționează de cinci sau șase ani și care susține câteva spitale pentru copii și studii în domeniul cancerului. Nu îmi place să-mi asociez numele cu ea, las fundația să-și facă treaba”, a declarat Keanu într-un interviu din 2009 pentru Ladies Home Journal.

Actorul este recunoscut pentru gesturile sale mărinimoase și pentru donațiile substanțiale pe care le-a făcut de-a lungul timpului.
Potrivit unui reportaj din 2001 al Wall Street Journal, starul a donat o parte importantă din veniturile obținute pentru al doilea și al treilea film „Matrix” echipelor care s-au ocupat de efecte speciale și costume.

„A simțit că ei sunt cei care au făcut filmul”, a declarat o sursă pentru Wall Street Journal la acea vreme.

În iunie 2020, Keanu a licitat o întâlnire de 15 minute cu el pe Zoom pentru a strânge fonduri destinate organizației caritabile Camp Rainbow Gold, care ajută copiii bolnavi de cancer.

Iar în luna octombrie a anului trecut el le-a oferit celor patru cascadori și dubluri ale sale din „John Wick 4” ceasuri Rolex Submariner, care valorează aproximativ 9000 de dolari fiecare.

În numărul din noiembrie 2021 al revistei Esquire, Reeves a declarat că el și Winona sunt „căsătoriți în fața lui Dumnezeu”.

„Am făcut o filmare întreagă cu o ceremonie de nuntă cu preoți reali.
Winona spune că suntem căsătoriți. Și Coppola spune că suntem. Prin urmare, cred că suntem căsătoriți în fața lui Dumnezeu”, a declarat starul din „Matrix”.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
4 Ianuarie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod