Kate Moss, „regina“ bătrână şi fără coroană: Fumatul şi alcoolul au umplut-o de riduri

Kate Moss a preferat să se bucure din plin de viaţă, în loc să-şi îngrijească aspectul


Pe lângă riduri, tenul supermodelului are acum altă culoare, scrie ziarul citat. Cu 20 de ani între ele, nu e o surpriză că în timp ce Cara Delevingne are un ten strălucitor, Kate are un aspect pământiu, spre gri. "Pielea Carei este hidratată şi curată, nu are riduri sau alte urme. Dacă privim imagini neretuşate ale celor două, diferenţa dintre cele două generaţii este netă", arată Dr Kishan Raichura, care explică de unde provine acest decalaj foarte mare: "Fumatul reduce microcirculaţia pielii şi lasă epiderma fără un aport însemnat de oxigen.

Asta duce de regulă la apariţia acelui ton gri al pielii, care poate fi observat mai des la fumători. Oricum, Kate are acces la cele mai avansate tratamente ale pielii din lume. Dar indiferent de asta, în mod cert ea ar fi avut un chip strălucitor dacă n-ar fi fost fumătoare."

'88anul în care a început ascensiunea supermodelului britanic în lumea modei
Dr Gonzalez, specialist la Skin Clinic din Cardiff, pune îmbătrânirea tenului pe expunerea excesivă la soare: "Mare parte din daunele pe care le vedem pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, în special la cineva precum Kate Moss, care duce o viaţă frumoasă şi călătoreşte mult, se datorează probabil mai mult de 50% expunerii la soare.
Nu contează dacă foloseşti Factor 50, nu te va proteja de soare."


Celălalt efect dramatic al înaintării în vârstă este impactul asupra colagenului din piele. "La o persoană tânără, colagenul e uniform şi liniar. La o persoană în vârstă devine neliniar, dezorganizat. Asta face ca tenul să fie mai aspru şi să aibă riduri. Pielea e mai puţin elastică şi se subţiază, de aceea unele linii ale feţei se modifică", explică Dr Kishan Raichura.

Pentru terapeutul Marisa Peer, Kate este încă frumoasă, în mare parte graţie încrederii ei.
"Când îţi agresezi pielea cu alcool, ţigări, nopţi pierdute şi prea mult soare, nici cele mai bune gene şi cele mai scumpe produse nu pot împiedica daunele. Pielea ei este deshidratată, umflată şi îmbătrâneşte prea repede, şi chiar dacă e aranjată, este evident că pielea nu mai are acel aspect tineresc pe care tenul Carei îl arată", spune ea.

Cu toate astea, Kate Moss nu e terminată. Ea mai primeşte o şansă. Marisa Peer crede că trebuie s-o privim cu înţelegere, aşa cum este ea, cu părţile bune şi rele, cu imperfecţiunile omeneşti.

"În fond, stilul ei petrecăreţ este o latură a sa, iar dacă ea a ales hedonismul în loc să-şi păstreze aspectul şi asta o face fericită, atunci acesta este un lucru potrivit pentru ea."


Foto: Hepta, Daily Mail

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 28 Sep 2015, 15:20
    dezamagita de articol

    sunt dezamagita de articol, Kate Moss arata foarte bine la 40 de ani! articolul asta pare o reclama mascata la clinicile de infrumusetare

    4
    0

  • Daniela pe 28 Sep 2015, 09:03
    Bunul simt si inteligenta sunt necesare cand se fac comparatii

    O analiza fara sens facuta de idioti care-si permit, datorita capacitatii intelectuale reduse sa faca comparatii nepotrivite. Nu poti compara o femeie de 20 cu una de 40. Comparatia trebuia facuta intre Delevingne si Kate Moss cand avea 20 de ani. Kate Moss arata foarte bine si e de apreciat ca a indraznit sa apara fara tonele de farduri care o faceau "stralucitoare".

    7
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod