Iubita sinucigașă a lui Jim Carrey a fost membră a Bisericii Scientologice

Tânăra în vârstă de 30 de ani și starul hollywoodian s-au cunoscut în 2012, când ea avea deja legături cu Biserica Scientologică


Programul scientologic urmat de Cathriona, "Purif", o precurtare a sintagamei "Purification Rundown", este un proces conceput de fondatorul cultului scientologic, L. Ron Hubbard, care a susținut că poate detoxifia organismul printr-un regim intens de sesiuni zilnice de saună și doze masive de vitamină niacină.

De altfel, Cathriona White postase pe Instagram, cu un an în urmă, o imagine în care apărea în saună și adăugase un hashtag cu cuvântul "saună", un indiciu elocvent că ea a urmat programul "Purif".

Obiectivele stabilite în acest stagiu sunt exerciții incluse în programul "Survival Rundown", pe care liderul scientolog David Miscavige l-a impus ca bază de pregătire pentru toți membrii cultului.

Ortega spune că Miscavige i-a convins pe toți scientologii să se întoarcă la pregătirea elementară și să urmeze cursuri de bază, între care și "Survival Rundown".

"Prietenii Cathrionei mi-au zis că ea era în stagiul Survival Rundown, dar a lipsit în ultimele luni și nu știau sigur dacă ea a făcut progrese sau nu"
, a povestit Tony Ortega.

Conducerea Bisericii Scientologice nu a comentat informațiile publicate de Daily Mail.

Cultul scientologic, promovat din plin de Tom Cruise şi John Travolta, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.

Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre.
Scientologia a obţinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială. Cultul are milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente, notează Mediafax. Adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod