INTERVIU Raluca Zenga: „Întotdeauna m-a definit un spirit nomad, rătăcitor“

31 Ianuarie 2015
Plecată de mai mulţi ani în Dubai, alături de soţul ei, antrenorul italian de fotbal Walter Zenga, Raluca duce dorul preparatelor româneşti, pe care le consumă cu poftă de fiecare dată când revine în ţara noastră.

Recent, Raluca Zenga ne-a acordat un interviu în cadrul căruia ne-a vorbit despre viaţa pe care o duce în Dubai, despre verile petrecute în România şi despre marea ei pasiune: cărţile.

eva.ro: Te-ai mutat de mai mulţi ani din România. Cum este viaţa departe de casă?

Raluca Zenga: Viaţa noastră, cu atâtea mutări şi traiul în ţări şi culturi diferite, este foarte palpitantă. Te bucuri mereu de ceva interesant de văzut, chipuri şi obiceiuri noi, cu care să te familiarizezi, peisaje surprinzătoare care te fascinează. Până şi stelele de pe cer par răsfirate altfel.

Sigur, câteodată ţi se poate face un dor năprasnic de casă, dar mirajul noilor orizonturi a fost întotdeauna mai atrăgător şi ne-a purtat departe.

Dacă nu ai fi locuit în Dubai, ai fi rămas în ţara noastră sau ai fi plecat în alt colţ al lumii?

Cred că dintotdeauna m-a definit un spirit nomad, rătăcitor, care nu-şi are pace într-un singur loc. De aceea, chiar şi în scenarii alternative Dubaiului, aş fi plecat oricum din ţară, pentru a cutreiera lumea în lung şi-n lat!

Îmi place să spun că a călători şi a trăi printre alte culturi este una dintre cele mai frumoase oportunităţi prin care ne putem îmbogăţi experienţa de viaţă!

Cât de des vizitezi România, cât stai şi ce faci atunci când te întorci în ţară?

Venim în România o dată pe an, în timpul verii, pentru a ne putea bucura de drumeţii frumoase prin ţară şi de timp relaxant petrecut cu familia. Ne umplem plămânii cu aer „românesc“, ne facem poftele cu bunătăţi tradiţionale, după care am tânjit în străinătate, şi le arătăm celor mici comorile patriei, locurile pitoreşti în care a copilărit ferice mama lor!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod