Interviu exclusiv cu protagonistii emisiunii "Visuri la cheie"

 
Interviu Adela Parvu:

Cum ti-ai petrecut vacanta de vara?

Vacanta de vara mi-am petrecut-o muncind. Am fost pe santierele Visuri la cheie, iar in scurtele pauze, pe santierele clientilor mei. Am apucat, insa, sa vad locuri frumoase, cum ar fi comunca Ciocanesti din judetul Suceava, dar si sa ajung in zona satelor sasesti dintre Brasov si Sighisoara. Imi place tare mult sa merg la tara si in special in zonele de deal sau de munte. N-ai cum sa te plictisesti. In plimbari lungi ai timp sa observi lucruri marunte, dar care-ti bucura inima. N-am sa uit roiurile de fluturi sau tufele dese de zmeura din Ciocanesti, la fel ca si vizitele in atelierele olarilor din Corund, aproape de orasul meu natal, Targu Mures.
 
Care sunt destinatiile preferate si ce iti place sa vizitezi?
 
Destinatia preferata este Romania si imi place sa vizitez tot, de la muzee la case memoriale, de la parcuri nationale la schituri manastiresti. Cred ca e de datoria noastra sa ne cunoastem tara si sa intelegem cu adevarat cine suntem, ce traditii si valori avem.
Recunosc faptul ca ma incanta orice loc in care exista ateliere, unde sunt mesteri sau artisti care te invata din mestesugul lor. Simt ca timpul meu capata valoare alaturi de astfel de oameni.

Ce-ti place sa faci in timpul liber?

Va spun un secret: nu am timp liber. Stiu ca pare ciudat, dar chiar nu am. Weekendul este pentru majoritatea oamenilor timp de odihna, ei bine pentru mine, daca nu sunt pe vreun santier, e timp pe care-l petrec cu clientii mei prin magazine, ori, daca sunt acasa, cu siguranta pictez sau bricolez ceva. Dar nu simt ca nu am timp liber, simt ca nu trebuie sa-mi irosesc timpul si adevarul este ca in munca mea cunosc  atat de multi oameni si vad atat de multe locuri frumoase, incat pare ca as fi mereu in vacanta. Consider ca am timp liber daca reusesc sa ma vad cu prietenele mele, sa-mi vizitezi prietenii artisti pe care-i am sau sa merg la expozitii de arta. Daca reusesc sa dorm sambata pana la opt dimineata, e bifat ca timp liber .
Incepe un nou sezon Visuri la cheie, la ce sa ne asteptam anul acesta?
La romani incredibili, la oameni care nu se vaita, dar care au gasit solutii in fata greutatilor din viata lor, oameni care au inteles si reusesc sa ne faca si pe noi sa vedem altfel suferinta.
Exista un soi de demnitate in toti cei pe care i-am intalnit, oameni care desi o duceau greu s-au oferit la randul lor sa ajute alti oameni sau sa ne daruiasca din putinul lor. Ca s-o citez pe scriitoarea Irina Szasz, care face parte din echipa Visuri la cheie:  “multul este putinul lor”.

Cum este echipa Visuri la cheie?

Este ca si cum m-ati intreba despre familia mea. Cum sa fie? Extraordinara! Cea mai tare familie! Suntem acolo impreuna pe frontul de lupta cu timpul, timpul care ne preseaza mereu. De idei si de putere de munca nu ducem lipsa, nici de entuziasm, timpul este cel care ne apasa. Insa, faptul ca suntem ca o familie ne ajuta enorm. Sa indeplinesti visuri este o mare responsabilitate, pe care ne-o asumam pana la capat.

Cat de mult te impresioneaza povestile pe care le cunosti prin intermediul emisiunii?

Suficient de mult incat sa plang si dupa ce ajung acasa, ori sa-mi fac griji pentru ei dupa finalizarea proiectelor. Mereu ma gandesc ca oamenii acestia se trezesc cu o noua casa, dar totodata si cu un nou standard de viata.
Sa treci de la soba pe lemne la centrala termica pe lemne si calorifere, pare usor, dar nu este cand iti lipsesc rutina si familiarizarea cu tehnologii noi. De asemenea, imi fac griji pentru ei daca sunt bolnavi sau stiu ca n-au suficiente resurse banesti. Noi mereu luam in considerare aspectul acesta, la cat ii costa intretinerea si facturile caselor pe care le renovam, dar si asa ei fac parte din gandurile mele zilnice. Dincolo de griji insa, da, le port tuturor in inima mea privirile fericite de la finalul predarii locuintelor.

Care sunt proiectele tale pentru toamna aceasta?

Unul dintre proiectele mele de suflet care ma tine ocupata este blogul meu, pe care l-am neglijat in ultima perioada si unde am alaturi de mine o comunitatea fantastica, o alta familie draga mie, apoi am cursuri de sustinut, conferinte, workshopuri. Desigur, am si clientii mei carora le amenajez casele, sunt implicata in mai multe campanii de promovare a unor produse sau idei care sa le faca viata oamenilor mai buna.
Sunt multe proiecte, deci timpul meu este ocupat in avans, ca sa spun asa.  Mi-as fi dorit sa pot organiza in acest an prima mea expozitie de pictura, dar cred ca acest proiect va putea fi viabil abia anul viitor. Dincolo de toate acestea, un proiect secret de-al meu este sa nu ratez copacii cu frunze colorate. Mi-as dori sa am timp sa ma bucur de ei. Toamna e frumoasa atunci cand nu o lasi sa treaca pe langa tine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod