Interviu exclusiv cu protagonistii emisiunii "Visuri la cheie"

Adela Parvu, Alina Vilcu si Andrei Samoil sunt protagonistii emisiunii "Visuri la cheie" care se difuzeaza la Protv. Cum arata viata de zi cu zi a celor trei specialisti si ce ne asteapta in noul sezon al emisiunii, descoperiti intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru eva.ro.
Interviu Alina Vilcu:

Cum ti-ai petrecut vacanta de vara?

Vara aceasta am petrecut-o intre birou si filmari. Programul filmarilor fiind unul incarcat si imprevizibil, mi-a fost destul de greu sa planific o vacanta. Totusi, am reusit sa fug o saptamana in Suedia cu sotul meu, si cateva weekenduri la mare. Saptamana in Suedia a fost o experienta cu adevarat suprinzatoare, o imersiune in natura fabuloasa si design nordic. Este oarecum prima vara in care nu bifez vacanta “cliseu” la mare, la soare, cu kite-ul, cu prietenii, cu baietelul meu. Nu am vazut asta ca pe o renuntare la ceva, ci pur si simplu un alt fel de experinta, care de fapt face parte dintr-o alta etapa, plina de intalniri puternice, povesti intense si lectii de viata. Sincera sa fiu, in toata nebunia cu filmarile, biroul, familia, singura extravaganta la care am visat vara asta era somnul, linistea, telefonul care nu suna si natura.

Care sunt destinatiile preferate si ce iti place sa vizitezi?

Cred ca aici as putea scrie o carte… sau macar un blog :).
Sunt o “calatoare-cautatoare” de locuri diferite, retrase, chic si autentice. Calatoriile mele sunt legate deseori de proiecte de dezvoltare personala, de sport sau de dezvoltare profesionala. Impartasesc cu sotul meu pasiunea pentru kitesurf, asa ca mergem in fiecare an intr-o destinatie cu vant. Fac multa documentare pe tema vacantei perfecte, pentru ca este foarte greu de gasit un loc retras, “in  style”, cu vant si cu natura fabuloasa. In vacantele de iarna mergem la ski cu baietelul nostru, care face 9 ani anul acesta si skiaza cot la cot cu noi; 
Pe scurt, locurile mele preferate sunt:
Bali - pentru cultura, natura ,vibe, scuba diving
Sardegna - pentru mare si mancare
India - pentru toate experientele pe care le-am avut acolo si oamenii pe care i-am intalnit; m-as intoarce mereu daca as avea mai mult timp in Mysore pentru yoga si in Pune pentru meditatie.
Cortina D’Ampezzo - pentru frumusetea Dolomitilor, mancarea gourmet si aristocratia italiana
Paros - pentru vant, mare si mancare
Cand imi gasesc un pic de timp, scriu la mine pe site http://pianoterra.ro/category/calatorii/ despre locurile pe care le vizitez 

Ce-ti place sa faci in timpul liber?

Sporturi in natura, pe care poate multi le numesc spoturi extreme, cum ar fi kitesurf sau snowboard; pentru mine sunt momente de conexiune puternica cu natura, cu sinele meu interior, momente in care mintea se opreste si toata agitatia dispare; sunt momente in care ma simt cu adevarat un spirit liber si usor.
Mi se intampla deseori sa dau o fuga la mare cand e prognoza de vant sa ma dau 2 ore cu kite-ul sau iarna sa ma urc in masina, sa plec cateva ore la munte pentru snowboard. In zilele “normale” ma regasesc cu adevarat cand fac meditatie, si aici as putea dezvolta subiectul despre diferite tehnici. Eu simt potrivite pentru mine meditaiile active, dinamice sau yoga. Practic de ceva timp ashtanga yoga si incerc sa mentin pe cat posibil o practica minima de 2 ori pe saptamana.
Diametral opus se afla latura mea hedonista, caci uit de mine cand dansez, cand gatesc sau mananc ceva cu adevarat rafinat sau cand raman cu orele in dressing facand tinute. 
Pe scurt, imi plac atat de multe lucruri, incat timpul devine principala mea provocare.

Incepe un nou sezon Visuri la cheie, la ce sa ne asteptam anul acesta?

La povesti de viata minunate, cutremuratoare, frumoase, puternice, povesti care sper sa-i inspire pe toti cei ce le vor privi, la gratitudine, bunatate, speranta.
Eu asta simt de fiecare data cand ii intalnesc pe oamenii carora le facem casele. 
Pe de alta parte, si casele au iesit dupa sufletele oamenilor, frumoase. Sunt extrem de mandra de ceea ce am reusit sa facem.

Cum este echipa Visuri la cheie?

In primul rand, suntem foarte uniti si apropiati. Dincolo de echipa “vizibila” la TV, este echipa din spatele nostru, unde am intalnit oameni minunati. Sunt oameni cu care am legat prietenii dincolo de Visuri la cheie, sunt oameni care mi-au imbogatit viata si sper ca si eu pe a lor.

Cat de mult te impresioneaza povestile pe care le cunosti prin intermediul emisiunii?
Foarte mult… atat de mult incat in primele cateva zile dupa ce ma intalnesc cu familia respectiva imi este greu sa adorm, sunt pur si simplu ravasita emotional. 

Care sunt proiectele tale pentru toamna aceasta?

Principalul proiect ramane Visuri la cheie, care, dincolo de provocarea de arhitectura si umana, este pentru mine un domeniu nou, si anume televiziunea, care descopar ca ma formeaza ca om mai bun.
Apoi, sunt proiectele de la birou, proiecte de arhitectura si design de interior, in care vreau sa dau tot ce este mai bun in mine profesional.
Partea interesanta este ca imi gasesc inspiratie pentru proiectele de la Visuri la chie. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod