Horia Brenciu. Secretele succesului unei vedete TV fără un fizic de invidiat



Horia Brenciu nu şi-a abandonat niciodată marea sa iubire, muzica
Muzică via TV: de la Robingo la HB Orchestra

Anul 1993 a reprezentat punctul de cotitură în existenţa lui Horia Brenciu. Braşoveanul de doar 21 de ani începea atunci o colaborare de lungă durată cu televiziunea publică, unde a debutat cu "Robingo" şi a continuat cu alte proiecte şi emisiuni, precum "Tip Top Minitop", "Kiki Riki Miki", "Ora 6 fix" şi "Sarabanda".

În tot acest timp, Horia Brenciu bifa şi debutul în lumea actoriei, odată cu implicarea în proiectul semnat de Adelina Şuvagău, "Concurs de seducţie" (1994).

În 2002, Horia Brenciu îşi îndeplinea unul dintre cele mai mari visuri, punând bazele HB Orchestra
Chiar dacă viaţa sa profesională părea să urmeze un cu totul alt traseu, Horia Brenciu nu şi-a abandonat niciodată marea iubire: muzica.
De altfel, vedeta a urmat cursuri de pian în cadrul Şcolii Populare de Artă şi, la doar 18 ani, şi-a înfiinţat prima trupă, Apropo, unde a cântat iniţial la pian, după care s-a remarcat şi ca solist vocal.

Ani mai târziu, în 2002, Horia Brenciu îşi îndeplinea unul dintre cele mai mari visuri, punând bazele HB Orchestra care astăzi are un repertoriu de peste 400 de piese dintr-o varietate de genuri muzicale, de la swing la rock, pop, jazz, country, gospel şi latino.
maria-ionescu
10 August 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod