Fiul cel mare al Angelinei Jolie ar putea fi un copil răpit, nu orfan. Dezvăluirile unui cambodgian care a ajutat-o să-l adopte

Un bărbat care a lucrat într-o organizație caritabilă din Cambodgia, și fost prieten al Angelinei Jolie, susține că nu poate fi „100% sigur” că Maddox, băiatul adoptat de actriță în urmă cu 19 ani, este orfan.
Sarath Mounh, care conduce un ONG în Cambodgia, a devenit un prieten apropiat al actriței de la Hollywood în timpul vizitelor pe care ea le-a făcut în această țară, de unde a fost adoptat Maddox.

Bărbatul a jucat un rol important și în procedurile de adopție, semnând documente prin care susținea că este tatăl biologic al lui Maddox, deși nu este, pentru a face procesul de adopție mai rapid. Nu se știe dacă Angelina Jolie a fost informată la acea vreme asupra acestui lucru.

Într-un interviu pentru Daily Mail, Mounh a declarat că nu este sigur dacă Maddox avea sau nu un părinte în viață atunci când a fost adoptat de starul de la Hollywood.

Nu sunt 100% sigur că Maddox era orfan, deși provenea dintr-un orfelinat. Este posibil ca cel puțin unul dintre părinții lui să fi fost în viață la momentul adopției. Dar nu am pus această întrebare dificilă, nimeni nu a întrebat”, a declarat bărbatul pentru Daily Mail.

Citește și: Angelina Jolie, în ipostaze ciudate, înainte de a fi vedetă. Fotografiile nemaivăzute pe care le-a făcut la 19 ani


Se întâmpla des în Cambodgia. Mulți copii erau lăsați în orfelinate sau vânduți de părinții lor pentru că nu își permiteau să-i crească”, a mai spus Sarath Mounh.

Mii de copii cambodgieni au fost adoptați în străinătate de la finalul anilor '80 până în 2009.
S-a dovedit că în acea perioadă mulți dintre copiii adoptați nu erau orfani, ci aveau părinți care i-au dus la orfelinate din cauza sărăciei extreme. Părinții i-au dus la orfelinate cu speranța că îi vor putea lua acasă în viitor. Nu și-au dat consimțământul pentru plasarea copiilor în adopție. În schimb, directorii orfelinatelor, cu ajutorul autorităților locale, au creat documente false în care susțineau că minorii erau orfani sau au fost abandonați
”, se arată pe site-ul organizației pentru drepturile omului Licadho.

Kek Galibru, șeful Licadho - care a investigat adopția - a spus la acea vreme: „Sunt sigură că acest copil nu era orfan și nu a fost abandonat.”

Angelina Jolie a declarat că a făcut tot posibilul pentru a verifica dacă Maddox are părinți în viață și a susținut întotdeauna că băiatul era orfan.

Nu aș putea niciodată să-i răpesc copilul unei mame. Nu pot decât să-mi imaginez ce ar putea simți”, a declarat actrița la acea vreme.
Dar problema adusă în discuție de Mounh vine după ce un nou documentar scoate la lumină situația copiilor din Cambodgia care au fost răpiți din familiile lor și dați spre adopție.

Realizatoarea de film Elizabeth Jacobs, în vârstă de 21 de ani, care la rândul său a fost adoptată din această țară, susține în documentar că „familiile cambodgiene sărace erau vânate de cei care recrutau copii”.

Părinții lui Elizabeth au folosit serviciile agentului de adopții Lauryn Galindo, aceeași femeie la care a apelat și Jolie pentru a-l adopta pe Maddox în anul 2002.

La acea vreme, Galindo și sora sa, Lynn Devin, aveau o agenție de adopții numită Seattle International Adoptions, iar la scurt timp după adoptarea lui Maddox au fost acuzate de fraudă și alte infracțiuni.

Devin a primit o amendă de 150.000 de dolari pentru că a falsificat documente pentru a obține vize pentru orfanii aduși în Statele Unite, iar Galido a fost condamnată la 18 luni de închisoare în 2004 pentru aceeași infracțiune și pentru spălare de bani.

Atunci când scandalul a ajuns în atenția autorităților, Statele Unite și alte țări au interzis adopțiile din Cambodgia.
Jolie a susținut că nu știa nimic despre ilegalitățile comise de cea care a ajutat-o să-l adopte pe Maddox.

Când vine vorba de bani, totul este posibil. Asta tot auzeam atunci de la cei din jurul Angelinei: 'Trebuie să faci tot posibilul'. Angelina nu a fost implicată personal. Cei din jurul ei se ocupau de procedură și mi-au cerut să-i ajut”, a declarat Mounh.
 
El a mai spus că i s-a cerut să se implice în adopție pentru că era prieten cu Angelina și pentru că avea influență în provincia Battambang, din nord-vestul Cambodgiei, unde conducea o organizație non-profit. ONG-ul său desfășura diferite proiecte educaționale pentru copii și oferea fonduri fermierilor săraci.

Sper să scoată la lumină întregul sistem de adopții de atunci din Cambodgia. Dar nu vreau ca Maddox să fie afectat emoțional de asta. Adopția sa a fost acceptată legal, dar nici acum nu pot spune cu siguranță că era orfan, cred că nimeni nu știe. Dar nu vreau să fie afectat de ce se va descoperi”, a declarat Mounh despre documentar.

Angelina Jolie s-a împrietenit cu Mounh în urma vizitelor pe care le-a făcut în Cambodgia în calitate de ambasador ONU al Bunăvoinței.
Ea s-a arătat interesată de acțiunile organizației conduse de acesta și a făcut donații în valoare de 300.000 de dolari.

Relația lor de prietenie a încetat după ce s-a speculat că Mounh a folosit în alte scopuri fondurile donate de ea.

Pot să dovedesc unde a ajuns fiecare dolar care a fost oferit organizației. Știu că Angelina nu are nimic împotriva mea și eu o consider în continuare prietenă. Cei din jurul ei au provocat probleme între noi”, a spus Mounh.

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
23 Iulie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod