Expresivitatea Laurei Stone a cucerit scena modei italiene

Acum 15 ani a plecat in Italia ca sa-si construiasca o cariera si o viata mai buna, iar acum se intoarce in Romania cu un portofoliu imens, dornica sa ofere o rampa de lansare tinerilor aspiranti la lumea muzicii. Cel mai frumos compliment pe care l-a primit vreodata a venit din partea lui Franco Zefirelli: "ai expresivitatea si cearcanele Annei Magnani".

Facea parte din trupa de artisti ai Hotelului Nord cand, in anul 1989 li s-a oferit un contract de doua saptamani la Casinourile din Venetia si San Remo. Niciunul dintre cei plecati atunci nu s-a mai intors in tara. Laura a investit toti banii castigati din aceasta scurta colaborare in fotografii pentru book-uri: "mancam biscuiti cu ceai in perioada aceea", marturiseste ea. A fost chemata la castinguri si s-a ales cu primul ei contract semnat pentru o prezentare de moda Escada si in scurt timp a devenit imaginea acestei case. De aici totul a venit de la sine: a inceput sa colaboreze cu diferite case de moda, mai mult sau mai putin cunoscute, dar cele mai importante fiind - Armani, Versace, Ferre. Cele mai placute amintiri ale ei sunt legate de indelungata colaborare cu Escada si Laurel, timp de 8 ani: "era mai usor pe atunci sa te impui in lumea modei italiene. Acum concurenta este mult mai mare, fetele sunt mult mai frumoase si mai dispuse la orice. Principala problema de care m-am lovit in modeling au fost sanii prea mari pentru standardele industriei".

Realizata in plan profesional, Laura a simtit nevoia sa se aseze la casa ei. A fost casatorita timp de 5 ani cu Ricardo Ferrari (medic), dar au stat impreuna doar 3.
In aceasta perioada, a renuntat total la proiectele ambitioase din lumea atat de controversata a modei italiene. Despartita de Ricardo, s-a reintors la prima dragoste. Directorul casei Escada din Milano a indrumat-o catre teatru. A urmat in parallel cursurile de actorie ale Scolii Zefirelli din Roma timp de 2 ani si ale Academiei Fellini din Torino, timp de 4 ani. "Acolo totul merge pe natural, totul pleaca de la o simpla sueta si, din aproape in aproape, se ajunge la personaj. Acolo nu este foarte importanta scoala, ci talentul. Cel mai mult am invatat de la Zefirelli, de la care am si primit cel mai frumos compliment - ai expresivitatea si cearcanele Annei Magnani".

In 1998, celebrul regizor Nini Gracia ii ofera rolul principal din filmul "Anare Anare", scenariul repetandu-se in 1999, pentru filmul "T`amo e t`amero". Dupa aceasta perioada, a fost distribuita in mai multe telenovele italiene: "L`incantessimo", "Vivere", "Cento vetrine" - "filmul este mult mai usor de facut. Daca gresesti, scena se reia fara probleme. La teatru daca ai gresit ceva, trebuie sa te redresezi repede. Totusi, cel mai mult iubesc teatrul. Este mult mai comlicat. Este ceea ce ma caracterizeaza: iubesc lucrurile complicate".

In 1999 revine in Romania pentru a prezenta Festivalul de muzica de la Mamaia, iar in anul 2000, pentru ca nu a renuntat nici un moment la moda, devine imaginea firmei de ochelari Byblos, iar din 2002 este imaginea caselor de moda Stefania Mariani - Milano, Giovanni e Valerio - Viareggio si Le Dive Collection - Carrara. "Pe Stefania Mariani am adus-o la Bucuresti, la World Trade Center pentru a prezenta o colectie de haine dedicata femeilor cu sani si forme".

Urmatorul ei pas in activitatea ei profesionala a fost influentat de perioada in care a studiat canto la Scoala Populara de Arta sub indrumarea profesorilor Gloria Bordea si George Natzis, avandu-i colegi pe Monica Anghel si Catalin Crisan.
In Italia, casa de discuri Virgin i-a propus un contract de colaborare, dar pentru ca au vrut sa-i impuna stilul R&B, Laura s-a vazut nevoita sa renunte deoarece a considerat ca este mai aproape de "vocea pausiana" si nu se regasea deloc in piesele inregistrate conform dorintelor Virgin.

Pentru ca nu-i place sa renunte, a cumparat 30% dintr-un studio de inregistrari din Milano. Si-a produs singura in decurs de mai bine de un an, maxi-single-ul de debut - "Volevo dirti", compusa de Dino Volaro, compozitor italian care a lucrat numai cu artisti straini, printre care si LaToya Jackson. A fost pentru prima oara cand a compus pentru un artist din Italia.

Si pentru ca muzica din Romania a ramas in inima Laurei, cea de-a treia piesa de pe acest EP este "Te astept sa vii", compusa de Ionel Tudor, dar re-orchestrata, modern si diferit, de catre Gabrielle Paganoni si Alberto Boi. "Volevo dirti" se gaseste deja pe piata italiana, urmand a fi distribuit si in Franta, Elvetia si Spania. Lansarile vor avea loc la Paris, Geneva si Madrid.

Videoclipul piesei "Volevo dirti" a fost filmat in Romania, mare parte pe malul marii si la Farul Genovez din Mangalia, statiune de care Laura s-a indragostit atat de tare, incat doreste ca in viitor sa-si poata cumpara o casa aici. La fel s-a intamplat si cu partenerul ei din videoclip, Eduardo Costa, pe care publicul roman il cunoaste deja din serialul "Baywatch". Parteneri in mai multe spectacole de teatru pe scenele italiene, cei doi vor fi protagonistii filmului "Cercando lei", o frumoasa poveste de dragoste ce nareaza periplul unui mare actor in voga in cautarea adevaratei iubiri.
Filmul va fi produs in Romania de catre Astra Entertainment.

Intrebata daca Eduardo i-a facut avansuri in timpul filmarilor, Laura a replicat ca acesta are o iubita foarte frumoasa, care a fost Miss Univers, ceea ce, insa, nu l-a impiedicat sa admire frumusetea deosebita a romancelor, declarand chiar ca si-ar dori sa aiba o logodnica romanca. De altfel, din luna August a anului trecut, Laura are un iubit elvetian, om de afaceri, despre care, insa, nu a dorit sa dea prea multe amanunte. Sunt deja logoditi si spera sa se mute impreuna la Monte Carlo.

Pana atunci, Laura se va intoarce in Italia pentru a onora un contract pentru filmarile ce vor avea loc in luna aprilie pentru "Viata lui Don Bosco", serial ce va fi difuzat in doua parti a cate doua ore si jumatate pe postul de televiziune Canale 5. Credeti sau nu, Laura va interpreta rolul Maicii Starete. De altfel, la incheietura mainii drepte, Laura poarta matanii cumparate de la o biserica romaneasca din Italia.

Din luna septembrie a acestui an, Laura va fi prezenta la toate castingurile care vor fi organizate pentru selectarea unor tineri talentati, care vor fi promovati in Italia. Nascuta sub zodia Pestilor, verbul care o caracterizeaza cel mai bine pe Laura este "a da", lucru de care ne putem da lesne seama din incercarile ei de a promova artisti romani peste hotare. Dintre acestia, ii amintim pe Aurelian Temisan, Victor Socaciu, Mircea Vintila si Kitty Cepraga.

Programul incarcat de concerte si filmari ii lasa foarte putin timp pentru familie. Cel mai mult ii lipsesc mama, casa si prietenii.
Isi doreste un copil, dar deocamdata nu a sosit inca momentul. Renoveaza casa bunicilor din Bucuresti in speranta ca se va putea muta pentru mai mult timp in Romania.

Desi Italia a adoptat-o cu bratele deschise, Laura se simte romanca din capa pana in picioare. Despre femei, Laura ne-a spus ca nu face nici o diferenta intre italience si romance. "Toti suntem latini. Simtim la fel si ne exprimam la fel. Ar trebui sa fim mai unite, sa ne iubim intre noi si sa lasam invidia la o parte".

Implicata in mai multe actiuni de binefacere, pe data de 16 mai a acestui an, va participa la un spectacol gigant care va avea loc la Colosseum-ul din Roma, organizat Eduardo Costa si Quincy Jones pentru Unesco, avand ca scop ajutorarea copiilor din Africa. Ea va canta o balada dedicata femeilor din intreaga lume ce si-au pierdut sotii in razboaiele din Afganistan si Irak. Piesa se va numi "La balada della dona" si este compusa de Victor Solomon (Bosquito) pe care l-a si invitat sa cante alaturi de ea pe scena. In acelasi spectacol vor mai canta Natalie Cole, George Michael, Madonna, Eros Ramazzotti si multi altii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod