Exemplul imperfect al Angelinei Jolie: Dubla mastectomie nu învinge cancerul

Decizia de a renunța la ambii sâni este foarte dificilă: șansele de a scăpa de cancer nu sunt mai mari, iar recuperarea este foarte dificilă


"Putem spune acum că, în medie, o pacientă care are cancer și suportă o dublă mastectomie nu va avea șanse mai mari de supraviețuire decât o pacientă care suportă lumpectomia plus radiațiile", a declarat Dr. Allison Kurian, șefa grupului de cercetare de la Universitatea Stanford. "Mai mult, o mastectomie este procedura majoră care necesită mai mult timp de recuperare și reconstrucția sânilor, în timp ce lumpectomia e mai puțin invazivă și are o perioadă de recuperare mai scurtă", a adăugat ea.

189de mii de femei au fost testate, timp de zece ani, în cadrul studiului publicat de Jurnalul Asociației Medicale Americane
Profesorul Kefah Mokbel, de la spitalul londonez St George, declara în luna mai pentru Daily Mail că în ultimii zece ani a crescut numărul tinerelor diagnosticate cu cancer la unul dintre sâni care preferă să suporte dubla mastectomie.


La rândul ei, Eluned Hughes, de la fundația Breakthrough Breast Cancer, avertizează că extirparea sânilor nu este o soluție facilă: "Dubla mastectomie este o decizie dificilă, așa că e important ca fiecare femeie să aibă toate informațiile despre riscuri și avantajele acestei operații."

Așadar, dacă în cazul Angelinei Jolie mastectomia poate reduce riscul apariției cancerului, pentru pacientele care au fost diagnosticate cu această boală, operația nu oferă, din păcate, nicio ameliorare în raport cu metoda clasică de intervenție.
În aceste condiții, decizia de extirpare a sânilor devine mai dificilă.


Foto: AFP/Mediafax, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod