Exemplul imperfect al Angelinei Jolie: Dubla mastectomie nu învinge cancerul

Decizia Angelinei Jolie de a-și extirpa ambii sâni pentru a reduce riscul de a face cancer este un exemplu pentru multe femei din întreaga lume


Rezultatele studiului relevă însă că mastectomia are un efect limitat asupra femeilor diagnosticate cu cancer, nu și în cazul celor cu risc de a face această boală, cum este cazul actriței.

O pacientă care are cancer și suportă o dublă mastectomie nu va avea șanse mai mari de supraviețuire decât o pacientă care suportă lumpectomia plus radiațiileAllison Kurian
Dubla mastectomie este adesea recomandată femeilor care sunt purtătoare ale genelor BRCA1 sau BRCA2, precum Angelina Jolie, care au un risc ridicat de a face cancer.
Alte femei preferă această procedură extremă pentru a reduce cât mai mult probabilitatea de a dezvolta această maladie.

Studiul realizat timp de zece ani pe 189.734 de femei din California relevă însă că nu există nicio diferență la nivelul ratei de supraviețuire în cazul femeilor care au suportat dubla mastectomie și cele care au apelat la clasica lumpectomie.

După un deceniu de cercetare, 81% din femei din ambele grupuri de studiu erau în viață, arată studiul publicat de jurnalul Asociației Medicale Americane.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod