EXCLUSIV Miţă de la Bere Gratis: „Am plecat cu gândul să cântăm, nu să facem bani“

Formaţia Bere Gratis se pregăteşte intens pentru concertul „Două inimi“, care va avea loc pe 1 aprilie, de Ziua Păcălelii, la Sala Polivalentă.

Cu doar câteva zile înainte de spectacol, Miţă, solistul formaţiei, a acceptat să ne acorde un interviu în cadrul căruia a vorbit despre concert şi despre viaţa sa personală.

eva.ro: Ce surprize le pregătiți fanilor care vor merge la concertul vostru de la Sala Polivalentă?

Miţă: Totul este o surpriză, pentru că publicul nu ştie nimic din ce va fi pe 1 aprilie, scenă, lumini, scenografie, invitaţi, regie. Fanii trebuie să fie odihniţi şi să aibă vocea la ei, vor avea de cântat.

Cât va dura concertul şi cine va urca alături de voi pe scenă?


Concertul va dura cam două ore şi jumătate. Nu dezvăluim invitaţii, rămâne să veniţi la concert. E mai frumos când descoperi la faţa locului un cântec interpretat, alături de un coleg de breaslă, într-o altă manieră.

De ce aţi ales ca locaţie pentru concert Sala Polivalentă şi nu aţi mers, ca majoritatea artiştilor, la Sala Palatului?

Pentru “Bere Gratis 15 ani” ne-am dorit să avem o mare desfăşurare scenică şi acest lucru nu era posibil decât la Polivalentă.

Ce înseamnă pentru voi „Două inimi“?

De 15 ani, acest lucru înseamnă legătura noastră cu prietenii muzicii noastre.

Anul trecut am lansat cântecul cu acelaşi nume, iar acum, de la acest titlu a plecat conceptul spectacolului.

Câte dintre piesele voastre sunt scrise după întâmplări personale?


Avem destule piese pe care le-am putea numi personale, inspirate din viaţa noastră. Sau care au venit în urma unor lucruri întâmplate în cercul nostru de prieteni. Şi aş aminti aici câteva: „Vino mai aproape“, „Poveste de oraş“, „Îţi mai aduci aminte“, „Străzi albastre“.

Cum s-ar descrie fiecare membru al trupei în câteva cuvinte?

Eu sunt genul motric, dar sufletist, vorbăreţ, dar nu mahalagiu. Şi, peste toate, cred că sunt o fire sensibilă, în pofida aparenţelor.

Robert este un tip interiorizat, răbdător şi liniştit. Marian e mucalit şi e la locul potrivit, când ai nevoie de el. Marius şi Radu, chitariştii trupei, sunt extrem de sociabili şi plini de viaţă. În plus, Radu e, uneori, cu capul în nori. Probabil pentru că vine de la munte (Braşov).

Ce compromisuri aţi face pentru a ajunge în topurile de la radio?

Cred că muzica pe care o cântăm este una pentru FM. Mai departe, lucrurile sunt simple. Piesa ajunge pe radio, dacă spune ceva celor de acolo. Ni s-a întâmplat ca o piesă să placă radiourilor şi mai puţin fanilor noştri, dar şi invers. E greu să mulţumeşti pe toată lumea, atâta timp cât cânţi în primul rând pentru tine.

Şi în muzică, anumite lucruri au devenit convenţie, se întâmplă în nişte şabloane.
Cu toate acestea, actul creativ nu este îngrădit, dimpotrivă, mintea şi sufletul trebuie să lucreze mai mult pentru a veni cu ceva nou.

De ce credeţi că aţi rezistat pe piaţa atâta vreme?

Pentru că e vorba de pasiune. Atunci când am început, am plecat cu gândul să cântăm şi să ne promovăm propria muzică, nu să facem bani. Şi, de la bun început, am înţeles că o carieră e un maraton, nu un sprint.

Care este cea mai plăcută amintire a voastră din cei 15 ani de Bere Gratis?
    
Pentru mine, un moment extraordinar a fost primul mare concert pe bilete la TNB – “Electrika”, care a fost sold out, cu o săptămână înainte. Se întâmpla în ianuarie 2004 şi sărbătoream 5 ani de Bere Gratis.

29 Martie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod