EXCLUSIV Mehrzad, finalist „Master Chef“: „Acest concurs mi-a schimbat viaţa!“

Deoarece pe 6 octombrie au avut loc preselecţiile pentru cel de-al doilea sezon al „Master Chef“, ne-am gândit să vorbim cu unul dintre cei mai îndrăgiţi concurenţi din primul sezon al emisiunii.

Este din Iran, a lucrat ca repzentant vânzări, dar visul lui este să ajungă un bucătar profesionist. Este vorba despre Moghazehi Mehrzad, finalist în prima ediţie a show-ului culinar „Master Chef“, difuzat de Pro  TV.

Mehrzad a venit în România pentru a obţine viza de Canada, dar a rămas în ţara noastră din cauza unui incident în urma căruia tatăl său şi-a pierdut viaţa.

Iranianul de la „Master Chef“ spune că, după concurs, viaţa lui s-a schimbat în bine, el reuşind chiar să câştige, alături de Alex Cârţu, „Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber“, care s-a desfăşurat între 7 şi 9 septembrie, la Cluj.

Iată mai jos un interviu în exclusivitate cu Moghazehi Mehrzad:

eva.ro: Ce mai face omul Mehrzad şi ce mai face bucătarul Mehrzad?

Mehrzad: Bucătar sau chef nu mă pot considera încă (râde). Dar, ca să aibă lumea un apelativ şi pentru mine, mă mai strigă „bucătar“ sau „chef Mehrzad“...

Dar până la „chef“ sunt mulţi paşi de parcurs, multă muncă, trebuie experienţă şi sunt de învăţat o sumedenie de chestii!
 
Eu mă consider doar pasionat de artă culinară! Acum învăţ şi experimentez totul despre bucătărie, fac evenimente şi show-uri culinare, singur sau alături de câţiva colegi de la „Master Chef“.

Mă ocup de site-ul meu culinar şi lucrez la o carte de bucate, împreună cu Alexandru Cîrţu. Este o carte specială, dar nu vă spun mai multe, ca să fie o surpriză.
 
Deci nu ai devenit bucătar profesionist?

Aşa cum am spus şi înainte, eu cred că pentru a deveni un profesionist trebuie să munceşti mult şi să ai multă experienţă. Iar asta se poate acumula doar în timp.
 
Experienţă în bucătăria iraniană sau în cea românească? Pe care o preferi mai mult?

Dacă trebuie să răspund concret la această întrebare, pot spune că prefer bucătăria iraniană.
Însă, eu încerc să combin bucătăria iraniană cu cea românească.
 
Fuziunile între bucătării îmi plac cel mai mult. Aşa poţi foarte bine să te joci cu reţetele.
 
Revenind la „Mehrzad omul“, cum s-a schimbat viaţa ta după „Master Chef“?

Viaţa mea după „Master Chef“ s-a schimbat în bine! Mi s-au deschis dintr-o dată mai multe uşi şi chiar porţi. Cel mai important este că acum fac ceea ce-mi place!

Ai visat vreodată că vei deveni celebru?

Celebru? Eu nu mă consider celebru, ci doar norocos... Zic aşa pentru că eu doar am avut norocul să ajung la la un concurs televizat şi să mă vadă lumea.
 
Celebru o să fiu dacă ajung precum Gordon Ramsey (râde).


 
Cu cine ai păstrat legătura după terminarea show-ului?

Cu majoritatea ţin legătura, ne auzim la telefon sau vorbim pe Facebook. Cu Alexandru Cîrţu merg la evenimente, avem mai multe proiecte la care lucrăm, printre care şi cartea noastră.

Cu el mă înţeleg foarte bine, chiar dacă ne mai şi certăm din când în când. Dar noi doi semănăm mult, ne trece repede supărarea şi uităm.
 
Mai colaborez la anumite evenimente cu Petru, cu Iris şi cu Cristian Păpuşoiu.

Dar dintre juraţi?

Şi cu ei mai vorbesc la telefon, cu Chef Catalin m-am întâlnit de câteva ori.

Există concurenţi pe care nu vrei să-i mai vezi niciodată?

Ar fi cineva pe care nu-mi doresc să mai văd, dar mă abţin de la comentarii. Oricum, ca să ştie lumea, nu e Andreea Moldovan, e altcineva.
 
Că tot ai adus-o în discuţie pe Andreea Moldovan, mi-am amintit că ea şi Petru Buiuca au fost cei mai contestaţi concurenţi. Merita Petru marele premiu?

În viaţă nu prea se întâmplă cum îţi doreşti. Din puctul meu de vedere, în afară de mine, singurul care aş fi vrut să câştige era Bogdan Alexandrescu, el era omul cu talent şi pasiune maximă în bucătărie.

Ai spus că ai un site culinar.
Care este acesta şi cum merge treaba?


Site-ul meu este retetedetop.ro şi a fost lansat la 7 septembrie 2012. Din cauză că sunt implicat în mai multe proiecte, nu pot să postez pe site zi de zi, dar adaug reţete şi articole cât pot eu de des. Încerc să postez cel puţin la 2-3 zile.

În curând, voi implementa şi un concurs, iar pentru cel care va ocupa locul 1 voi găti eu personal. Mai mult, primele trei locuri vor primi produse pentru bucătărie de la Decorium, partenerul nostru.

NOTĂ: Preluarea acestui articol se poate face numai cu menţionarea sursei prin link valabil

 
(iulian.ioncea@imedia.ro)
27 Octombrie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod