EXCLUSIV Diana Ştirbu, antrenoare de Kangoo Jumps: „Vedetele îndrăgesc acest sport“

Diana Ştirbu, una dintre cele mai cunoscute antrenoarea de Kangoo Jumps din România a devenit instructor internaţional, iar în acest an şi-a deschis propria sală, frecventată de multe vedete.

Tânăra în vârstă de 29 de ani şi-a descoperit pasiunea pentru Kangoo Jumps în anul 2006, iar în anul 2008 a organizat cel mai mare eveniment pe ghete din Bucureşti: „Maraton pe ghete Kangoo“.

Diana predă în peste 15 centre sportive din Bucureşti şi ne-a dezvăluit ce beneficii aduc exerciţiile de Kangoo Jumps şi cu ce vedete a lucrat de-a lungul timpului.

Care sunt cele mai importante beneficii ale antrenamentelor Kangoo Jumps pentru sănătate?

O să fac o clasificare succintă mai jos. Aş vrea să insist asupra faptului că am antrenamente personale cu foarte multe persoane cu probleme medicale care cu ajutorul ghetelor kangoo au reuşit să facă din nou mişcare.

- reduc cu 80% leziunile articulaţiilor, dar şi ale coloanei vertebrale
- ard cu 25% mai multe calorii faţă de orice program efectuat într-o sală de sport
- întăresc sistemul imunitar
- îmbunătăţesc rezistenţa la programele cardio
- intensifică în mod accentuat utilizarea oxigenului
- moderează puterea impactului cu solul cu mai mult de 80%

Ce parte a corpului se lucrează cel mai bine în timpul orelor de Kangoo Jumps?

Pentru că talpa ghetelor kangoo este în formă de semicerc, după ce le-ai încălţat, acestea te obligă să stai încordat pentru a-ţi ţine echilibrul.

Aşadar, lucrăm în totalitate musculatura corpului.

În timpul exerciţiilor, impactul major al săriturii îl simt cel mai bine abdomenul, fesierul şi picioarele, exact în această ordine.

Exerciţiile Kangoo Jumps sunt recomandate şi copiiilor? Unde este mai bine să aibă loc aceste excerciţii, în sală sau în aer liber?

Există două programe pentru copii şi am şi eu o grupă destinată acestora. Sunt plini de energie şi, în principiu, după primul impact cu ele vor să-şi achiziţioneze imediat o pereche.

Eu le recomand cu căldură să alerge cu ele. E o ocazie să facă sport atunci când merg în parc, aşa că părinţii pot profita de această situaţie.



Cât de deschişi sunt românii către acest nou sport?

Românii sunt mai deschişi decât mă aşteptam eu la tendinţele noi şi în materie de sport. Sunt implicată în multe evenimente outdoor şi de fiecare dată se alătură grupului nostru şi persoane care accidental sunt în zonă, de exemplu, în momentul demostraţiilor.

În parcuri joggingul se face pe ghetele kangoo jumps, în Bucureşti, cel puţin, eu văd aproape zilnic pe cineva utilizând ghetele.

Se pare că româncele vor să arate bine şi astfel au primit cu braţele deschise programul kangoo jumps.

Ai propria sală de Kangoo Jumps. Cum s-a conturat acest proiect?

Clubul meu s-a născut din pasiune. A fost un moment important al carierei mele. L-am deschis deşi nu mai făceam faţă cererilor pentru clasele de kangoo în centrele cu care colaborez şi a implicat sacrificii pentru că programul meu s-a schimbat foarte mult.

Cu toate acestea, l-am deschis din dorinţa de a avea un loc cu care să mă identific, un loc în care să-mi fac evenimentele de care sunt dependentă, un loc în care să filmez şi să fac antrenamente personale. În plus, clienţii voiau să vadă ghetele, să le probeze înainte de a le cumpăra. A devenit astfel şi singurul magazin de ghete kangoo din Bucureşti.

Interesantă a fost reacţia clientelor mele. Majoritatea s-au mutat imediat în noua casă a ghetelor Kangoo Jumps şi m-au ajutat să-l decorez. E un loc diferit total de orice centru de fitness din Bucureşti. E primitor, vesel şi cu un program complex, exact aşa cum mi l-am şi dorit.
 
Ce vedete vin la tine la sală şi care este cea mai conştiincioasă celebritate?

Încep cu cea mai talentată pe partea de coregrafie şi prima persoană publică cu care am avut contact: Adela Popescu.
Iniţial am cunoscut-o pe verişoara ei, Ioana Scărlătescu. Şi-au format o gaşcă şi o perioadă destul de lungă le-am avut lângă mine la antrenamente.

Am cunoscut şi antrenat destul de multe vedete din România şi sunt foarte mândră că îndrăgesc Kangoo Jumps. Ioana Maria Moldovan este şi ea înnebunită după Kangoo Jumps. Am o relaţie foarte frumoasă cu ea şi, în ciuda programului foarte încărcat, reuşeşte să ajungă cât poate de des la antrenamente.

Alte persoane pe care am avut deosebita plăcere să le cunosc la antrenamente sunt Dana Rogoz, Oana Frigescu, Corina, Margherita, Luana Ibacka, Oana Dobre.



Care sunt exerciţiile preferate de vedete?

Nu cred că cineva are în programul kangoo exerciţii preferate. Majoritatea exerciţiilor se bazează pe săritură. Răspunsul poate fi dat în funcţie de doi factori. Unele persoane preferă exerciţiile bazate pe tonifiere, care se fac în principiu pe sol, şi altele preferă săriturile, partea cardio.

Celebrităţile vin la tine la sală pentru a slăbi sau pentru a-şi tonifia musculatura?

Depinde de mai mulţi factori.

În principiu, fiind persoane mereu în centrul atenţiei, trebuie să arate impecabil şi majoritatea nu au probleme cu multe kilograme în plus. Un tonus frumos se menţine cu sport. Oricum, principala atribuţie a sportului e de a contura frumos musculatura. Făcut constant, ajută la formarea unui tonus de invidiat.

Există anumite persoane cărora nu le este recomandat antrenamentul de Kangoo Jumps?

Da, există şi contraindicaţii. Nu au voie să facă Kangoo Jumps persoanele care sunt diagnosticate cu spondiloza cervicală.

Puteţi afla mai multe despre Diana Ştirbu de pe Facebook şi de pe dianastirbu.ro

18 Noiembrie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod