Drama lui Florin Călinescu: Fiul său cel mic s-a sinucis la 24 de ani

Moment dificil pentru Florin Călinescu. Duminică, el va împlini 56 de ani, însă aniversarea sa e îndoliată de moartea fiului cel mic, Luca. Acesta a încetat din viaţă luni. Tânărul în vârstă de 24 de ani era actor, ca și tatăl său. În urmă cu şapte ani, Florin Călinescu îşi pierdea soţia răpusă de cancer la gât.

Moment dificil pentru Florin Călinescu. Duminică, el va împlini 56 de ani, însă aniversarea e îndoliată de moartea fiului său cel mic, Luca. Acesta a încetat din viaţă luni. Tânărul în vârstă de 24 de ani era actor, ca și tatăl său. În urmă cu şapte ani, Florin Călinescu îşi pierdea soţia, răpusă de cancer.

Tânărul se afla la Praga, unde participa la primul său proiect cinematografic de amploare, ca asistent de producţie. El a fost gasit luni seară de colegii lui de pe platoul de filmare, după ce s-a spânzurat în camera sa. Motivele gestului său rămân necunoscute. Nici nu s-a aflat exact dacă el a lasat un bilet de adio sau nu. Corpul său neînsuflețit va fi adus în țară în următoarele zile.

Petru Călinescu, fiul cel mare al lui Florin Călinescu, a postat pe Facebook un mesaj în limba engleză despre dispariţia fratelui său. "Apreciez toate mesajele pe care le-am primit. Nu sunt în stare încă să vorbesc despre ce s-a întâmplat. Va avea loc o ceremonie la sfârşitul acestei săptămâni în Bucureşti şi sper să îi văd pe câţiva dintre voi acolo.

Pace şi dragoste", a scris Petru.

Apropiaţii spun că, deşi lucra la un proiect de amploare, Luca era depresiv. De altfel, şi scurtmetrajele realizate de acesta aveau o tentă destul de întunecată, relatează ziarul Cancan.

Unul dintre filmuleţele realizate de el în 2011, pentru care a fost regizor, producator şi editor, demonstrează tocmai această înclinaţie spre morbid. "Croosroads" ("Răscrucea") este un film negru, cu mult sânge, despre o iubire neîmplinită. Al doilea scurtmetraj, "Bad Spirits", e realizat în aceeași notă, scrie ziarul citat.

"Îi cresc altfel. Nu-mi place să-i laud, îi las pe alţii să o facă. De fiul meu cel mare au vorbit oameni valoroşi (n.r. - Paul McCartney). Sper să reuşească și ăsta mic, Luca. La vară o să facă parte dintr-o echipă internaţională care va turna o coproducţie în Praga", spunea Florin Călinescu.

Fratele mai mare al lui Luca, Petru Călinescu, este un muzician apreciat. Tânărul a concertat, împreună cu formaţia sa, la The Paul McCartney Auditorium, din Liverpool, primind cuvinte de laudă din partea celebrului star Beatles.

Valentin Rupiţă, un apropiat al lui Florin Călinescu, a povestit în direct la Realitatea TV, că relaţia lui Florin Călinescu cu cei doi fii ai lui era un destul de bună, mai ales după moartea soţiei lui: "Nu pot să nu remarc grija pe care Florin Călinescu şi-a așternut-o, după pierderea soţiei.

El devenise şi mamă şi tată. Relaţia dintre ei era foarte bună. Știu că a renunţat la unele proiecte pentru a avea grijă de băieţi."

"Cu Luca am vorbit înainte de Revelion, când a fost invitat la Măruţă şi au venit împreună (cu Florin Călinescu). A fost ok, chiar am glumit cu el. Nu mi s-a părut nimic ieşit din comun... Dacă a avut o nemulţumire, a ţinut-o ascunsă. Era un copil care râdea destul de des. M-a şocat, abia mă abţin să nu plâng!", a mai spus Rupiță.

În 2009, Florin Călinescu şi cei doi fii ai săi au fost inviaţi la emisiunea Happy Hour de la PRO TV. Actorul vorbea atunci despre Luca şi Petru ca despre doi copii model. "Ei sunt mult mai şcoliţi ca mine, mult mai organizați, mult mai ordonaţi, mult mai deştepţi şi mult mai talentați", spunea Călinescu în 2009.

 

Într-un interviu acordat în 2010 ziarului Adevărul, Florin Călinescu vorbea despre modul în care își crește fiii singur. "Nu pot să vă spun decât că sunt şi mamă, şi tată acum. Şi este foarte greu, credeţi-mă.

Dar faptul că sunt cum sunt şi nu mă vedeţi prin tabloide denotă un lucru: că nu se mai poate ocupa locul, nu? Şi cu asta basta. Consider că acesta este un lucru pe care-l faci o dată-n viaţă. Nu sunt uşă de biserică, să ne înţelegem. Dar mersul la altar, jurămintele, nu poţi să le faci de mai multe ori în mod onest. Adică să încerci să fii sacru în viaţă de trei, patru ori? Este un subiect închis cu totul. Atât a vrut Dumnezeu, atât s-a întâmplat în direcţia asta. Acum mă ocup de copii. Au 24 şi 22 de ani, le-am spus că până la 25 îi consider copii, după aceea sunt doi domni care trebuie să-şi ia tălpile la spinare."

În urmă cu şapte ani, Florin Călinescu îşi pierdea soţia răpusă de cancer la gât. Ana-Maria Călinescu a murit în martie 2005 într-o rezervă a Spitalului de Oncologie a Spitalului Universitar din Bucureşti. Actriţa a jucat la Teatrul Mic până în 1996 şi a murit în ziua în care a împlinit 47 de ani şi 27 de ani de căsnicie.

Volina, mama actorului, a murit de cancer în Săptămâna Mare a Paştelui.

După două luni, tatăl său, Ion Călinescu a încetat din viaţă la 81 de ani, tot de cancer.

Pe lângă moartea soţiei, părinţiilor şi fiului cel mic, Florin Călinescu a mai pierdut un copil, născut în anii '80. Potrivit site-ului realitatea.net, este vorba de o fetiţă care a murit la cinci luni de la naştere din cauza unei boli incurabile.

Florin Călinescu va împlini duminică 56 de ani. Potrivit "Cancan", este posibil ca el să-și înmormânteze fiul chiar de ziua sa.

25 Aprilie 2012
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viorel pe 5 Mai 2012, 12:24
    condoleante

    cand citesti lucruri ca astea despre un om,toate problemele tale ''existentiale'' par a fi doar niste mofturi si niste jigniri la o eventuala comparatie. un om extraordinar...avem ce invata cu totii de la dansul.cred ca domnul calinescu nu are nevoie de sfaturi,dar poate da altora destule.

    2
    0

  • ostanina pe 27 Apr 2012, 03:16
    condoleante

    asta zic si eu... sa fii aproape de copil si sa-i ceri atat cat poate... sa fie fericit nu sa te valorizezi tu prin el... Luca a fost un copil singur printre straini... Una - doua trimiti copiii in strainatate ca-i la moda. Astea nu-s pentru oricine... unii se simt rupti... Dupa ce ca i-a murit mama de mic il mai trimiti si la mama naibii...

    1
    0

  • dana pe 26 Apr 2012, 12:37
    CONDOLEANTE

    PARINTII AR TREBUI SA MAI LASE GOANA ASTA DUPA BANI SI CARIERE SI SA FIE ALATURI DE COPII PE CARE I AU ADUS PE LUME.IMI PARE RAU PENTRU ACEST TANAR,DAR CRED CA IL MACINA SINGURATATEA SI NU AVEA CUI SPUNE CE IL APASA...DZEU SA L IERTE.

    0
    2

  • sveta pe 25 Apr 2012, 15:05
    condolianţe

    Am rămas înmărmurită, condolianţe. Ce să faci de soartă nu fugi. Nu-i pot spune d-lui Călinescu decât să fie tare şi să se ia în mâini...

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod