Drama actorului Şerban Ionescu: Ce şanse are artistul să scape de suferinţă?

Borelia sau boala Lyme i-a distrus actorului întregul organism. Şerban Ionescu s-a transformat într-o legumă, nu se mai poate spăla şi nu se mai poate hrăni singur. Actorul este imobilizat la pat, însă el nu a încetat să spere că într-o zi îşi va reveni şi va urca din nou pe scenă.
Borelia sau boala Lyme i-a distrus actorului întregul organism. Şerban Ionescu s-a transformat într-o legumă, nu se mai poate spăla şi nu se mai poate hrăni singur. Actorul este imobilizat la pat, însă el nu a încetat să spere că într-o zi îşi va reveni şi va urca din nou pe scenă.
 
Aceasta este drama prin care trece Şerban Ionescu. Un bărbat activ, plin de viaţă, care juca în filme şi piese de teatru. Actorul a aflat anul trecut, în mai, că suferă de boala Lyme, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe. Iniţial, a avut dureri la umărul stâng, iar medicii au crezut că e vorba despre reumatism. Au urmat alte analize care au dus la verdictul final: Borelia sau boala Lyme.
Din cauza acestei afecţiuni, Şerban Ionescu este imobilizat la pat şi ia zilnic un pumn de medicamente: antibiotice, vitamine şi pastile care să-i protejeze ficatul şi stomacul.  
 
Actorul avea o imunitate scăzută 
 
Medicul Ghervan Gogoaşă, specialist parazitolog-bacteriolog la Spitalul Fundeni şi cel care a descoperit că artistul are boala Lyme, spune că afecţiunea se manifestă mai agresiv la pacienţii cu o imunitate scăzută, cum este şi cazul lui Şerban Ionescu. "Prima oară a venit la mine şi testele au confirmat 100% Borelia. Eu l-am trimis la cei mai buni specialişti, dar bănuiesc că paralizia, care pare să se înrăutăţească, e dovada faptului că bacteria i-a produs leziuni ale nervilor cerebrali", a declarat doctorul Gogoaşă.
Însă, doctorii sunt optimişti. "Cred în vindecarea lui, mai ales că s-au ocupat de el cei de la Centrul de Medicină Hiperbară, din Constanţa. Am văzut oameni care au intrat abia târându-se, în cadru, şi au plecat pe picioarele lor", a declarat medicul Ghervan Gogoaşă.

Oricine îl poate ajuta 
 
Mai grav, este faptul că tratamentul pe care i l-au prescris medicii din România nu-şi mai face efectul. Aşa că, Şerban Ionescu trebuie transferat la un spital din Viena. Însă, tratamentul şi spitalizarea la o clinică străină sunt foarte scumpe, de aceea prietenii lui Şerban Ionescu au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ca actorul să se poată trata. Pentru marele actor s-a creat un cont în care toţi cei care doresc pot dona bani, iar pe data de 26 mai se va juca piesa "Dineu cu prosti", în care actorul a interpretat un rol.
Atunci va avea loc evenimentul de strângere de fonduri propriu-zis, pentru ca Şerban să poată pleca la tratament la Viena.
 
Mai mult, colegii de la Teatrul Naţional au creat, pe un site de socializare, o pagină specială, unde oamenii sunt îndemnaţi să-l ajute pe actor. "IMPORTANT! Dragilor, un prieten are nevoie de ajutor! Sâmbătă, 26 mai, ora 11.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, se va juca spectacolul "Dineu cu proşti" pentru actorul Şerban Ionescu. Toate încasările provenite din vânzarea de bilete la acest spectacol vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor necesare tratamentului acestuia. Vă rugăm să promovaţi si voi acest spectacol, citiţi mesajul si daţi-l mai departe! Vă mulţumim anticipat!" este mesajul care circulă pe Facebook.

Cei care vor să-l ajute pot dona bani în contul deschis pe numele actorului.

Numar cont: RO 19RNCB0318050015460001
Titular: SERBAN IONESCU
Banca Comercială Română
Sucursala Piaţa Rosetti


 

16 Mai 2012
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • veveritzanebuna pe 22 Nov 2012, 00:44
    Odihna vesnica si respectele mele

    Al de sus(sau ce o fi pe acolo) sa il hodineasca.Coana Magda Catone, poate te-oi simti mai bine acu'... dar orice se plateste,mai devreme sau mai tarziu...alt exemplu de "urcat pe numele barbatului" pt.cariera...rusine magdo;sa te odihnesti in pace SERBAN IONESCU

    0
    0

  • adrysweet pe 28 Mai 2012, 22:13
    serban ionescu

    niste analize ulterioare au infirmat prezenta virusului care provoaca boala lyme. actorul serban ionescu sufera de scleroza laterala amiotrofica o boala care din pacate nu se vindeca niciodata, iar in timp duce la paralizie totala si chiar moarte.

    0
    0

  • Iulian pe 16 Mai 2012, 21:27
    Multa forta!

    Dumnezeu sa-ti dea forta si putere!

    2
    0

  • cristina pe 16 Mai 2012, 12:10
    Numai bine pentru Domnul SERBAN IONESCU

    Multa sanatate sa va ajute bunul dumnezeu .

    6
    0

  • onutta21 pe 16 Mai 2012, 10:36
    ***

    multa sanatate pentru Serban Ionescu!!!!!

    8
    0

  • jean pe 16 Mai 2012, 09:43
    Numai bine pentru SERBAN IONESCU

    Perfida boala.Sa-i dea DUMNEZEU puterea sa treaca peste aceasta boala periculoasa.Ii tinem pumnii marelui actor si om SERBAN IONESCU.

    10
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod