Dragos Bucur: "Imi place sa cred ca fac doar ce imi place sa fac"

Recunosc, imi place Dragos Bucur. Imi place cum joaca, cine este si cum este pe marele si micul ecran, cum se prezinta in fata publicului si, cel mai mult, imi place ca este un om normal, un sot si un tatic...
Recunosc, imi place Dragos Bucur. Imi place cum joaca, cine este si cum este pe marele si micul ecran, cum se prezinta in fata publicului si, cel mai mult, imi place ca este un om normal, un sot si un tatic devotat, care reuseste sa tina in echilibru o viata actoriceasca aglomerata si o viata personala la fel de plina de evenimente si bucurii - Dragos si sotia sa, cantareata Dana Nalbaru, sunt parintii micutei Sofia, in varsta de doi ani si o saptamana.

Pe Dragos Bucur l-am vazut prima oara in filmul "Marfa si banii", la Festivalul DaKINO. Si atunci mi-am spus: "Uite ca se poate.". Am urmarit apoi ceea ce face Dragos Bucur in film si m-am convins ca am ce urmari. Pentru ca este genul de actor care nu se lasa condus doar de convingerea "Am talent", ci munceste in continuare, la fel de mult, la fel de atent la detalii, pentru orice secventa pe care o filmeaza.

Toata aceasta determinare l-a ajutat sa noteze in propriul CV filme laudate de public, dar si de critici, dupa cum el insusi spune: "Marfa si banii" (2001), "Furia" (2002), "Visul lui Liviu" (2004), "Hirtia va fi albastra" (2006) si "Boogie" (2008).
Alte realizari notabile sunt si serialul de televiziune "Baieti buni" (2005), lung-metrajul "Moartea domnului Lazarescu" (2005), "Tinerete fara tinerete" ("Youth Without Youth", din anul 2007, in regia lui Francis Ford Coppola), iar pentru 2009, actorul a pregatit: "Portretul luptatorului la tinerete", "Intermediar" si "Pac! Esti mort".

Insa cea mai mare realizare de pana acum din cariera actorului in varsta de 31 de ani este faptul ca va juca in cel mai nou film al regizorului australian Peter Weir, "The Way Back". Impreuna cu Alexandru Potocean, Bucur va face echipa cu Ed Harris si Colin Farrell in noua productie cinematografica a regizorului nominalizat de sase ori la Premiile Oscar, o reusita extraordinara pentru actorii din noul val al cinematografiei romanesti.

Povestea filmului este inspirata din realitate, iar scenariul, al carui autor este Peter Weir, are la baza cartea autobiografica a lui Slavomir Rawicz, "The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom".
Cartea spune povestea unui ofiter polonez capturat de Armata Rosie in iarna anului 1940, care, impreuna cu un grup de sase soldati de nationalitati diferite, pune la cale planul evadarii din Gulagul siberian. In film, Bucur si Potocean vor interpreta rolurile a doi dintre cei sapte soldati care reusesc, in final, sa evadeze.

Filmarile vor incepe in luna martie a acestui an, in Bulgaria, si vor dura aproximativ trei luni, dupa cum ne-a povestit Dragos Bucur, insa pelicula va fi lansata abia in anul 2011.

Stefan Dobroiu, redactor Cinemagia.ro, afirma despre alegerea celor doi actori romani pentru distributia filmului "The Way Back": "Niciun actor din Romania n-a mai jucat vreodata pentru un regizor nominalizat la sase Oscaruri, asa ca ar trebui sa ne bucuram pentru Dragos Bucur si Alexandru Potocean. Rolurile din 'The Way Back' vor fi un adevarat breakthrough international pentru ei, caci Peter Weir rareori a facut filme neinteresante, iar materialul noului sau proiect este, pur si simplu, beton.
Numai ideea (un grup de soldati care evadeaza dintr-un lagar siberian si strabat pe jos intreaga Asie, ajungand in India) iti provoaca fiori, iar faptul ca rolul principal este jucat de Colin Farrell spune si el ceva (bun) despre acest film.

Daca revista 'Variety' nu se insala cand declara ca filmarile vor avea loc exclusiv in Bulgaria, rezervele mele privesc exclusiv bugetul: pentru un astfel de film epic, recrearea in studio a tundrei siberiene, a desertului Gobi sau a muntilor Himalaya poate sa fie fatala."


In interviul care urmeaza, vei afla mai multe detalii despre filmul "The Way Back", despre rolul lui Dragos Bucur in aceasta pelicula si provocarile pe care va trebui sa le intampine la filmari, despre "Boogie" si alte roluri din cariera actorului, dar si despre cine este este Dragos Bucur in afara marelui ecran.

Cum ai obtinut rolul din filmul "The Way Back" al lui Peter Weir? Povesteste-ne mai multe despre rolul pe care il vei juca.

M-am prezentat la Berlin, la un casting, prin luna mai (ne-am prezentat, deoarece am fost impreuna cu Alex Potocean).
De probele astea am aflat de la Ana Maria Marinca, de fapt, printr-un mail ajuns la mine de la un alt coleg, o conjunctura fericita... Agentia mea de casting a facut mai multe propuneri de actori romani pentru "a big budget american movie", printre care bineinteles ca m-am strecurat si pe mine. Dintre cei 9-10 actori propusi oficial de Exitfilms, am fost selectati pentru o proba cu Peter Weir eu si Potocean. A urmat intalnirea de la Berlin cu regizorul si cateva luni de liniste... apoi vestea ca vom juca la "ala care a facut 'Dead Poets Society', 'Witness' si 'Truman Show'"! Rolul meu este al unuia dintre cei sapte evadati care incearca sa supravietuiasca lungii calatorii spre libertate.
19 Ianuarie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod