Dragos Bucur: "Imi place sa cred ca fac doar ce imi place sa fac"

Acesta este primul tau rol intr-un film strain cu o distributie a la Hollywood. Ce schimbari va aduce aceasta reusita actorului si omului Dragos Bucur?

Schimbari profesionale ar trebui sa apara, e vorba de un rol la unul dintre cei mai apreciati regizori ai lumii, sigur va fi un film care va atrage atentia. Lumea il asteapta de cinci-sase ani pe Peter Weir sa regizeze iar, distributia este una de exceptie, toti isi doresc sa il vada pe Colin Farrell in rol de rus, pe Jim Sturgess - polonez sau pe Ed Harris. Si chiar daca nu vor fi schimbari majore in cariera mea, tot voi putea povesti la 60 de ani cum "am jucat eu la Peter Weir". Ha, ha!

Cum te pregatesti pentru acest rol? Cat vor dura filmarile?


Pregatirile sunt cele normale pentru un film: documentare despre perioada, situatia politica, viata in gulag, vizionari de filme, discutii etc...
In plus, vom avea o perioada de pregatire in locatii chiar inainte de inceperea filmarilor. Filmarile vor dura in jur de trei luni.

Care sunt provocarile pe care te astepti sa le intampini odata cu inceperea filmarilor?

Oho, provocari sunt destule, imi e si teama sa ma gandesc la toate... Am sa fac parte dintr-un film cu un buget cat toate filmele romanesti dintr-un an, am sa joc cu unii dintre cei mai cunoscuti actori ai lumii, la unul dintre cei mai apreciati regizori, am sa joc un sarb, am sa filmez in conditii extreme (zapada, viscol, caldura), am sa joc in engleza... doar cateva dintre provocari.

Vineri, 16 ianuarie, "Boogie" a avut premiera de gala la Londra. Inca un film romanesc care ajunge departe.
Ce succes si premii te astepti sa castige, in continuare?


Da, ma bucur mult pentru drumul pe care il are "Boogie", cred ca e un film foarte bun, care merita multe. Sunt curios ce valuri va face prin Anglia si sper sa fie vandut in continuare.

Cum de ai acceptat sa apari dezbracat in "Boogie"? In ce masura ti-a fost teama ca acest lucru va dauna imaginii tale?

Ce sa zic, nu cred ca a daunat deloc imaginii mele, ba chiar prezenta mea in "Boogie" a fost un motiv in plus pentru a fi unul dintre actorii chemati la proba de care ziceam mai devreme. Intr-un casting care se desfasoara pe doua continente si in 10 tari, lumea se uita la poze si CV si asculta niste recomandari inainte de a te vedea fata in fata, si CV-ul meu este format din "Marfa si banii", "Furia", "Hirtia va fi albastra", "Visul lui Liviu", "Boogie"...
toate filmele acestea si toti regizorii si actorii cu care am lucrat m-au ajutat sa am sansa sa joc acum in "The Way Back".

Pentru ca Dragos Bucur sa accepte un rol, acesta ar trebui sa fie... cum?


Este mai important la cine joc si cu cine, decat cum e rolul. Daca joc la Muntean sau Porumboiu, nu imi fac prea mari probleme daca rolul e bun sau daca mi se potriveste; faptul ca vor sa filmez e o garantie ca e ceea ce trebuie pentru mine.

Care a fost cel mai dificil rol din cariera ta de pana acum? Dar cel care ti-a placut cel mai mult? De ce?

Nu exista roluri "usoare" si roluri "dificile", cel putin pentru mine. Sunt filme filmate in conditii grele si filme filmate in conditii usoare, sunt filme filmate cu regizori care stiu ce vor si cu care comunici bine sau nu, filme in care joci cu parteneri buni sau nu, filme pe bani buni sau pe bani putini.
Nu vreau sa fac un top al filmelor in preferintele mele, imi e teama sa nu se supere personajele pe mine... Ha!
19 Ianuarie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod