Dosar Eva. Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu, rivalele cu acelaşi destin

De mai bine de zece ani, cele două dive se află într-o competiție dură pentru a fi în centrul în atenției. În lupta lor acerbă s-au atacat fără menajamente și s-au imitat una pe cealaltă, ba chiar s-au căsătorit cu același bărbat. Amândouă au ajuns însă la același deznodământ, despărțindu-se de Ștefan Bănică Junior.

Cel mai lung și mai urmărit conflict din showbiz-ul românesc, "războiul divelor" este, în cea mai mare parte a sa, un lung șir de certuri ca între două liceene orgolioase care suferă de mania întâietății. Nu de puține ori, vedetele s-au aventurat în certuri ca la ușa... blocului, părând două vecine care nu se înghit și care caută să-și facă viața amară cu orice chip.

"Suntem fundamental diferite ca persoane. Ne dorim lucruri diferite de la viaţă. Punem în practică lucrurile în mod diferit. Asta chiar dacă unii caută de multe ori similitudini forţate. Normal că mergem amândouă pe stradă. Felul în care facem lucrurile, însă, are în spate o abordare diferită. Din câte puteți observa, scopurile noastre în viaţă sunt diferite. Modul de-a ne exprima public e altul. Atunci, din punctul meu de vedere nu poate fi vorba de o concurenţă între două persoane care au ca punct comun faptul că au făcut televiziune odată", declara "Zâna surprizelor" într-un interviu pentru OK!Magazine.

Deși nu suportă comparația între ele, Andreea Marin și Mihaela Rădulescu au multe elemente care le apropie și se potrivesc perfect cu rolurile pe care și le-au asumat în această competiție. Dincolo de conflictele cu care ne-au obișnuit, au trecut și momente în care s-au situat de aceeași parte a baricadei, precum campania de strângere de fonduri pentru fetița Lianei Stanciu, proiectul "Vedete pentru sinistraţi" sau procesul intentat de Mihaela ziarului Averea, în care Andreea a avut calitatea de martor.

Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai tare divă din ţară?

Cele două vedete provin din aceeași regiune, Moldova, și s-au consacrat în același domeniu, televiziunea, deși inițial nu au urmat studii de specialitate. Andreea Marin a absolvit liceul de Matematică-Fizică Roman Vodă, secţia de matematică-fizică şi apoi Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Ea a urmat cursuri de specializare în jurnalism, relaţii publice şi publicitate în cadrul Thompson Foundation şi University of South California.
Mihaela Rădulescu a absovit liceul de matematică fizică "Petru Rareş" din Piatra Neamţ, fiind pasionată de limba română, franceză, istorie, matematică şi chimie. A practicat timp de 10 ani gimnastica ritmică de performanţă la Clubul Sportiv din Piatra Neamţ. A fost studentă la trei facultăţi (IEFS, Psihologie şi Regie de film), dar nu a absolvit niciuna.

Andreea Marin a început să lucreze în televiziune la TVR Iaşi, de unde s-a transferat Bucureşti, unde a prezentat buletinul de ştiri, apoi a devenit protagonista emisiunii care a consacrat-o, "Surprize, surprize". Timp de doi ani, în 1998 şi 1999, ea a fost corespondentă la ceremonia de decernare a premiilor Oscar şi a realizat interviuri cu Salma Hayek, Harrison Ford, Paulo Coelho, Richard Clayderman, Beyonce, Martin Lawrence și Liam Neeson. A realizat mai multe documentare, printre care se numără şi cel cu escaladarea vârfului Kilimanjaro. A renunţat la cariera TV pentru a se dedica familiei şi acţiunilor caritabile.

Cariera rivalei sale a avut o ascensiune spectaculoasă. Mihaela Rădulescu a participat la evenimentele din 1989 și deține certificat de revoluționar. Prestigioasele reviste Paris Match și National Geographic au publicat imagini cu ea lângă sicriul jurnalistului Jean Louis Calderon. La începutul anilor '90, Mihaela a fost instructor de gimnastică aerobică şi de fitness, şofer de taxi, apoi a devenit subit secretara primului purtător de cuvânt al guvernului de după Revoluţie, referent la Biroul de Relaţii Externe şi Protocol din Senat, şefa de cabinet la Senatul României, directorul Festivalului Internaţional de film Dakino, director şi co-organizator a două ediţii ale concursului de modele al agenţiei internaţionale Elite, "Look of the Year".
În televiziune a debutat la Tele 7abc, grație lui Mihai Tatulici, dar a declarat că a învăţat cu adevărat meserie în cele nouă luni petrecute la Pro TV pe diverse posturi, de la rezerva lui Mihai Călinescu, până la producator. A prezentat emisiunea "Duminica în familie", la Antena 1, apoi a trecut pe la B1 TV și Realitatea TV.

În 2007, Mihaela Rădulescu a lansat volumul "Despre lucrurile simple" (o carte care conţine articole publicate îndeosebi în revista „Elle”), iar în 2009, "Nişte Răspunsuri" (poveşti de viaţă şi iubire). În 2009, Andreea Marin a lansat cartea "Preţuieste viaţa", un volum ce include o serie de mărturisiri personale despre viaţa ei.

Cele două dive s-au implicat și în acțiuni sociale și umanitare. În octombrie 2009, Andreea Marin a fost manager de proiect în cadrul unui teledon organizat de Realitatea TV cu scopul de a veni în ajutorul copiilor. Au urmat campaniile "Şcoala te face mare", "Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri", campanie organizată pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni din București şi s-a implicat în multe campanii organizate de UNICEF. "Zâna" a mers şi în Africa, în calitate de ambasador UNICEF, ajutând copiii defavorizați. În 2008, Andreea Marin a înființat fundația "Prețuiește viața" și a lansat proiectul național "Școala mamelor", prin care sprijină tinerele mămici aflate în dificultate.
Mihaela Rădulescu a militat permanent pentru emanciparea femeii şi a sprijinit toate campaniile care au avut acest scop. A ajutat copii bolnavi, dar şi pe cei care au rămas fără case în urma dezastrelor naturale din România, reuşind să strângă în 2008 peste trei milioane de euro pentru proiecte umanitare.
Ea a fost şi promotoarea campaniei "Stop Fumat" ("Fumatul este singura ta plăcere?"), în care a avut o apariție controversată, vedeta pozând doar într-o pereche de chiloţei roşii.
Pe de altă parte, Mihaela a reuşit în timp record să strângă bani pentru Teodora, fiica Lianei Stanciu și a lui Miță, solistul trupei Bere Gratis, salvându-i viaţa.

Divele executate silit

Cât despre bani, amândouă se pot descurca și pe cont propriu acum. Andreea Marin continuă să reprezinte imaginea unor branduri importante de produse cosmetice, bijuterii sau mașini - Garnier, Head & Shoulders, Cartier, BMW. A lansat o colecţie de hăinuţe pentru copii, brandul "Violet by Andreea Marin" - o linie de îmbrăcăminte pentru bebeluşi realizată împreună cu Irina Schrotter, şi a primit medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva pentru inovaţia Violet, un body extensibil destinat bebeluşilor.
Mihaela a apărut în reclame TV la ulei pentru gătit, detergenţi şi mezeluri, deține lanțul de magazine "Picioru' gras", care comercializează haine pentru copii în România, şi deține o casă de producţie TV.

Cele două vedete se aseamănă nu doar la afacerile întreprinse, ci și la rezultatele obținute. Ele au ajuns să fie executate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) din cauza datoriilor către bugetul de stat. Potrivit ziarului Ring, "Zâna surprizelor" a acumulat datorii de peste 600.000 de lei către furnizori și bănci, iar Mai mult, ANAF a demarat procedura de executare silită a firmei sale pentru suma de 56.381 lei. Nici celelalte firme la care e acționară Andreea Marin nu o duc prea bine, acumulând datorii de aproape 200.000 lei, respectiv 67.000 lei.
Potrivit ziarului citat, Mihaela Rădulescu s-ar afla deja în executare silită pentru datorii de peste 35.000 lei, iar firma a avut pierderi de peste 88.0000 lei în 2011. În cazul unei alte firme, Kinder Magic Store, Mihaela are pierderi de peste 7 milioane de lei.

Bănică Junior le-a dus pe amândouă la altar

Comparația între cele două dive poate continua astfel mult și bine până la punctul cel mai sensibil, acela care le apropie cel mai mult și care deopotrivă le-a opus: Ștefan Bănică Junior.
Amândouă s-au căsătorit de tinere, au trăit bucuria maternității, dar au semnat și actele de divorț - și nu doar o dată! Amândouă s-au îndrăgostit de Ștefan Bănică Junior, s-au căsătorit cu el, au suferit pentru el, dar mariajele lor au eșuat implacabil. Până ca destinele lor să se întretaie simbolic cu cel al unuia dintre cei mai doriți bărbați din România, cele două dive au trăit experiențe asemănătoare, derulate în continuare, pe repede-înainte.

La 18 ani şi jumătate, Mihaela Ţiganu s-a căsătorit cu Bogdan Rădulescu, un fost coleg de la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport. Mariajul lor nu a durat mult timp. A urmat relaţia cu Dan Chişu, cel care a introdus-o în lumea televiziunii.

Pe Ştefan Bănică jr. l-a cunoscut la Tele 7abc. S-au căsătorit în 1997, dar au decis să se despartă doi ani mai târziu, după ce ea l-a acuzat în mai multe rânduri de infidelitate.
Mihaela s-a căsătorit apoi cu omul de afaceri Elan Schwartzenberg, cu care are un băiețel, Ayan, a cărui custodie a primit-o după divorţ. Despărțirea a avut loc în termeni mai civilizați decât divorțul de Bănică. În prezent, Mihaela Rădulescu are o relație cu prezentatorul TV Dani Oţil.

Andreea Marin s-a iubit la 17 ani cu un elev de la Seminarul Teologic din Roman, ajuns acum preot la Huşi. Pe când avea 21 de ani, ea s-a căsătorit cu Cristian Gheorghiţă, dar mariajul lor a durat doar trei ani. Cei doi au rămas în relaţii bune. În 2003, Andreea a avut o scurtă relaţie cu tânărul avocat Cosmin Corendea. Cei doi au fost fotografiaţi împreună, în pat, de un paparazzo care s-a cățărat într-un copac, acțiune care a provocat un scandal intens mediatizat. În perioada 2004-2005, Andreea a avut o relaţie cu Ion Ţiriac.
În 2005, a început povestea ei de dragoste cu Ştefan Bănică Junior, iar la începutul anului următor cei doi s-au căsătorit, în mare secret, în Statele Unite.

În 2007 s-a născut copilul lor, Ana Violeta. Andreea Marin spune însă că are patru copii, doi din Africa, înfiaţi la distanță, în urma unei acţiuni umanitare, şi fiul soţului ei, dintr-o altă căsătorie. După încă cinci ani de la nașterea fetiței, mariajul lor a ajuns, însă, pe punctul de a se încheia.

Faptul că amândouă s-au căsătorit cu același bărbat le-a tranformat în rivale neîmpăcate pe cele două vedete, mai mult decât sunt ele dispuse să recunoască. "Nu cred că ne asemănăm în realitate, ci doar artificial pe paginile unor ziare care chiar vor să creeze această paralelă, nu avem în comun nici modul de a privi viaţa, nici felul de a trăi, nici educaţia pe care am urmat-o, nici trăsăturile fizice, iar drumurile pe care le-am ales, precum şi ceea ce trăim în prezent fiecare, sunt rezultatul alegerilor noastre şi sunt experienţe total diferite. Iar relaţia mea cu Ştefan s-a închegat total neaşteptat pentru noi, la un deceniu distanţă de relaţia lor, iar căsniciile noastre, chiar şi cu acelaşi bărbat, sunt total diferite", spunea, la un moment dat, Andreea Marin. "I-am răspuns Andreei că sunt măritată de 8 ani cu altul, că avem un copil împreună şi că bineînţeles că nu am nicio problemă cu relaţia dintre ea şi Ştefan", a afirmat, la rândul ei, Mihaela, acum câțiva ani.

Tentaţiile lui Ştefan

Cristi Brancu este de părere că Ștefan Bănică jr. nu a fost capabil să-și găsească echilibrul pe plan personal alături de cele două femei celebre pe care le-a dus la altar. "Trebuie să ne aducem aminte că în viața lui Ștefan Bănică jr. au fost Nadia Comăneci, înainte de 1989, apoi Cristina Topescu pe care a caftit-o pe plajă. După care a început povestea cu Mihaela Rădulescu, relație care a fost frumoasă și spectaculoasă, dar și ea cu probleme. Mihaela a plecat de acasă pentru că a trecut prin fața casei și, în balcon, l-a văzut pe Fane cu una. A fost fată fină, a plecat, omul a venit după ea la munte, fata s-a întors, după care a evoluat, l-a lăsat pe Ștefan și a înflorit în relația cu Elan", a spus Brancu în emisiunea sa.

De altfel, Bănică Junior ocupă locul șase într-un top al celor mai mari pensii alimentare plătite de vedetele din România, întocmit de ziarul Adevărul. Cântărețul îi plătește lunar 1.500 de euro fostei soții, Camelia Constantinescu, pentru băiețelul pe care îl au împreună.

Suspiciunile de infidelitate au subminat și mariajul cântărețului cu "Zâna surprizelor", artistul fiind implicat, fără voia lui, în mai multe scandaluri, legate de presupuse aventuri.
În toamna anului 2011, în timp ce Andreea Marin era plecată din țară, în blocul în care Ștefan Bănică junior are un apartament, paparazzii au surprins-o pe cântăreața Lavinia Pârva, care, culmea, seamănă foarte bine cu "Zâna". Subiectul publicat de Click! a provocat o reacție rapidă din partea cuplului. Andreea și Ștefan au venit în emisiunea lui Mihai Gâdea pentru a-și apăra căsnicia, dând asigurări că între ei totul e sub control, iar cazul e doar o speculație de presă. Andreea a vorbit mai mult, iar Ștefan s-a limitat la doar câteva cuvinte, care astăzi capătă greutate: "N-o să discut problemele noastre la TV. Suntem doi oameni maturi care ştim ce vrem, ne-am luat fără acordul presei mondene şi, dacă va fi să ne despărţim, o vom face la fel", a spus răspicat artistul.

Incidentul a survenit după ce în 2010 instructoarea de fitness Adriana Nicolae, care era pe atunci însărcinată, a afirmat că "tatăl copilului este un anume jr". Totul a culminat anul trecut, cu celebra confruntare dintre Andreea Marin Bănică şi Adriana Nicolae, pe scena unui eveniment monden. Soţia lui Ştefan Bănică jr i-a cerut atunci insistent Adrianei să facă public numele adevăratului tată al copilului său: "Dacă tot suntem aici, spune: da sau nu? Este soțul meu tatăl copilului tău?", a întrebat-o Andreea. Adriana a evitat până la capăt un răspuns tranșant. Recent, s-a aflat că Adriana ar fi fost gravidă cu fiul lui Cristian Țânțăreanu, Dragoș.
Coincidență sau nu, Adriana a anunțat că e din nou însărcinată cu același bărbat, iar o zi mai târziu Andreea și Ștefan au anunțat că se despart.

De atunci, Andreea Marin și Bănică Junior au început să transmită, voit sau nu,  semnale că relația lor scârțâie. După disputa cu Adriana Nicolae, invitată la emisiunea "Monden B1", difuzată de postul B1 TV, vedeta TV nu a ocolit subiectul unei despărţiri. "Aș vrea foarte mult să-mi spună, mai puțin câteva persoane slabe care poate au făcut gesturi regretabile după un divorț, aș vrea să îmi spună orice femeie sau bărbat ce înseamnă divorțul și dacă cumva se moare din asta. Dintr-un divorț nu se moare, eu am mai trecut o dată printr-un divorț", a spus vedeta, ea negând zvonurile privind divorţul de Ştefan Bănică.



Astăzi, "Zâna" a ajuns în fața propriilor cuvinte. Ea trebuie să treacă printr-un nou divorț. La 38 de ani, ea se pregătește să închidă un alt capitol din viața ei și va trebui să(-și) demonstreze că e suficient de puternică și de independentă pentru a merge înainte, chiar și cu un copil alături.
Deocamdată, rivala ei i-a dat, din curtoazie, un răgaz nesperat, refuzând să comenteze vestea divorțului. Uneori, satisfacția este mai mare când e savurată în liniște...

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
13 Ianuarie 2013
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ion pe 14 Ian 2013, 18:31
    Cele mai deosebite care este

    Haoleu, minca-ti-ash cita incredibilitate de fantastic !! e+

    1
    1

  • anda pe 13 Ian 2013, 17:57
    divortul

    Divortul acesta va da sansa de viata Andreei, care a suferit biata de ea ca hotii de cai in casnicia asta infernala cu cantaretul/supertalentatul/superactorul juniorul superfamilistul''....blablabla, insa ca om - NEMERNICUL. ORICUM, E CEA MAI MARE PIERDERE DIN VIATA LUI. A PIERDUT CEA MAI MISTO FEMEIE , A PIERDUT-O PE VECI.

    3
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod