Dosar Eva. 7 bărbați din România care au fost făcuți celebri de femei

2 din 8

Bote, lansat în modă de "Mama Zina"

Asemenea altor nume importante din moda românească, precum Romanița Iovan, Dana Săvuică, Bianca Brad sau Janine (Eugenia Ștefan), Cătălin Botezatu este practic creația Zinei Dumitrescu.

Supranumită "Mama modei din România", Zina, pe numele ei real Zenobia, este prima creatoare de modă din România. Ea a realizat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.
Până să devină, la rândul său, un creator recunoscut și un lansator de vedete, Cătălin Botezatu a lucrat ca manechin, împreună cu Liviu Ionescu, pentru Zina Dumitrescu. De la ea a învățat toate tainele meseriei, iar după 1989 și-a urmat propriul drum, fără să uite însă de unde a plecat.
Botezatu îi este și astăzi recunoscător Zinei, cu care are o relație apropiată. De altfel, pe 19 ianuarie, designerul a invitat-o pe "Mama Zina" la restaurant, la un an după ce aceasta a fost internată într-un sanatoriu. Designerul i-a oferit un buchet de flori și a vorbit mult cu ea, bucurându-se de prezența acesteia. "Aş vrea să am lunar o întâlnire cu Zina. O iubesc ca pe mama mea şi stiu că la azil este îngrijită perfect", a declarat Botezatu pentru ziarul Click!.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Teodor pe 5 Feb 2013, 08:14
  ........

  Elianna, cred ca te-ai nascut dupa ultima ploaie! Cand Cabral era de mult pe ecrane, Luana era fotograf pentru diverse reviste si n-avea tangente cu televiziune, decat cel mult filmata pe la vreo petrecere. In rest, hai sa vedem cate femei au devenit celebre prin relatiile lor cu barbati! O lista nesfarsita.

  0
  0

 • Elianna pe 3 Feb 2013, 21:54
  Barbati propulsati de femei

  L-ati uitat pe Cabral ,care prin casatoria cu Luana (Ibaka), l-a adus pe sotul ei exotic in prim plan,ea fiind o cunoscuta prezentatoare tv.

  2
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod