De ce cred fanii că Brad Pitt suferă de o afecțiune ciudată

De-a lungul timpului, Brad Pitt a fost acuzat de faptul că este arogant și că are obiceiul de a-i ignora chiar și pe oamenii pe care îi cunoaște, inclusiv pe ceilalți actori alături care a lucrat. Dar fanii au o teorie asupra acestui comportament și sunt de părere că Brad suferă de o tulburare neurologică rară.
În primul rând, este important de menționat că fanii săi nu cred că starul are vreo boală care îi pune viața în pericol. Însă este o problemă rară, care i-ar putea afecta viața de zi cu zi. Este dificil, în special, pentru cineva celebru, care trebuie să se întâlnească zilnic cu o mulțime de persoane.

Ce au în comun Steve Wozniak (Apple), Jane Goodall (primatolog) și Brad Pitt? Userii de pe Reddit cred că toți aceștia ar putea avea o afecțiune numită prosopagnozie (o condiție rară caracterizată prin incapacitatea de a identifica o față cunoscută, familiară sau chiar propria sa imagine într-o oglindă).
Deși nu este o problemă medicală gravă, această afecțiune îi crează dificultăți în a reține chipurile altor persoane.

Fanii lui Brad Pitt au ajuns la concluzia că actorul are prosopagnozie în urma unor comentarii pe care acesta le-a făcut de-a lungul timpului, spunând că îi este dificil să recunoască chipurile celorlalți actori alături de care a lucrat.

Câteva situații petrecute de-a lungul anilor i-au făcut pe fanii celebrului actor să creadă că starul ar putea fi afectat de această condiție. De exemplu, după ce a filmat „Inglourious Basterds”, în care Brad a jucat alături de Samm Levine, Samm a povestit o întâmplare interesantă care l-a avut în prim-plan pe Brad.

Actorul a explicat că atunci când se întâlnea după filmări cu Pitt, acesta nu îl recunoștea.
Dar dacă Levine își spunea numele, totul era în regulă, iar fostul soț al Angelinei Jolie își amintea rapid de colegul său de platou.

Chiar și Brad Pitt în persoană a recunoscut că ar putea avea o problemă. Acesta a spus că are dificultăți în ceea ce privește recunoașterea chipurilor. De fapt, potrivit CNN, Pitt ar fi spus că este „orb” când vine vorba de recunoașterea trăsăturilor faciale.

El a declarat că i se pare extrem de dificil să-și amintească chipurile oamenilor după ce i-a cunoscut, iar acest lucru le face pe unele persoane să-l acuze de faptul că este „arogant”.

După o scurtă reîmprospătare a memoriei și după ce află câteva detalii despre cum s-au întâlnit, Brad reușește să-și amintească de foștii colegi de platou sau de prieteni pe care nu i-a mai văzut de mult timp.
Însă actorul a mai spus că obiceiul de a cere detalii despre persoana care se află în față sa nu face decât să-i înrăutățească relațiile cu ceilalți.

De fapt, starul a fost atât de afectat de această problemă încât a declarat că va face un test pentru a descoperi dacă se confruntă sau nu cu prosopagnozie. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2013, iar de atunci actorul nu a mai oferit informații despre posibilele rezultate, deși specialiștii din cadrul Universității Carnegie Mellon din Statele Unite s-au oferit să-l ajute pe actor să găsească un posibil diagnostic. 

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
18 Mai 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod