Cristina Spătar, „interzisă“ la radio: “Nu pot să admit că am peste 40 de ani!”

Artista se plânge că vârsta ei este văzută ca un handicap și că posturile difuzează doar muzica artiștilor tineri.
Vedeta se confruntă cu problemele pe care le au de mulți ani artiștii consacrați înainte de 1989: vârsta. Ajunsă la 40 de ani, cu o căsnicie șubredă, ea miza pe activitatea profesională pentru a traversa această situație dificilă. Cristina obișnuiește să cânte și muzică populară, un sector în care se descurcă excelent. În schimb, în aria care a consacrat-o, muzica R&B, lucrurile au început să scârțâie serios. “La folclor, lucrurile sunt tranșante și corecte: ai voce, îți cânți piesele, intri pe Etno, pe Favorit, sunt două posturi de nișă, știi exact: se plătesc pachete, casele de discuri colaborează, foarte mișto! La ușoară, e mafie de nu se poate discuta!”, a declarat ea pentru Libertatea.

Cristina Spătar a colaborat cu compozitori de top, precum Smiley sau Moga, dar situația nu s-a schimbat. Posturile de radio nu mai difuzează piesele sale, iar cântăreața crede că vârsta ar fi impediment. Cu toate acestea, nu vrea să se dea bătută. “Deci nu contează cu cine faci piese, important este să își dorească oamenii din radio să te accepte. Ei nu mă acceptă. Am înțeles că vârsta contează foarte mult! Dacă ai 18 ani, nu contează că nu ai voce, important e că ești tânăr! Dar eu nu pot să admit că am peste 40 de ani, așa că merg înainte”, a spus vedeta.  

Și colegele sale de generație,  Cristina Rus și Claudia Pătrășcanu, se confruntă cu această situație. După ce au făcut o pauză pe plan profesional pentru a deveni mame și a se ocupa de creșterea copiilor, cele două artiste, cândva în vogă, nu au reușit să revină la nivelul la care activau.

“Poate o să vină cineva care să dea șanse tuturor: mie, Cristinei Rus, Claudiei de la Sexxy. Sunt foarte multe fete cu voci bune, care încă mai au multe de spus în muzică. Și Cristina înregistrează, am auzit piese frumoase, e prietena mea și știu că  face treabă, și Claudia la fel a înregistrat. Din păcate, publicul crede că noi nu mai cântăm pentru faptul că nu suntem acceptate pe radio”, a mai spus Cristina Spătar.  
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 24 Mar 2016, 14:52
    mAI

    Mai, tata, lasati-o jos, ca macane cu aceasta "cintareata". La ce cinta ea? Sa fim seriosi, chiar asa in pana de stiri sinteti?

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod