Cele mai puternice femei din lume în 2021: Fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Scott, este pe primul loc. A donat 8,6 miliarde de dolari

Fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Scott, a fost numită cea mai puternică femeie din lume în 2021. A donat 8,6 miliarde de dolari.
Forbes a publicat topul „Cele mai puternice 100 de femei din lume în 2021”, iar fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, se află pe primul loc. MacKenzie Scott a donat impresionanta sumă de 8,6 miliarde de dolari pentru acte de caritate, dintre care 2,7 miliarde de dolari numai în acest an.

De la divorțul de Jeff Bezos din 2019, Scott, care este una dintre cele mai bogate femei din lume, a donat unor organizații cartitabile câteva miliarde de dolari din averea sa estimată la 59.6 miliarde de dolari, ceea ce i-a determinat pe cei de la Forbes să o claseze pe primul loc, numind acțiunile sale ca fiind „revoluționare și cu însemnătate”.

MacKenzie Scott i-a luat locul Angelei Merkel, fostul cancelar al Germaniei, care s-a situat pe primul loc în acest top ani la rând.
Ea și-a încheiat mandatul după 16 ani în care s-a aflat în funcția de cancelar.

Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite, se situează pe locul doi, fiind urmată de Christine Lagarde, care este președinte al Băncii Centrale Europene.

Melinda Gates, fosta soție a lui Bill Gates, se află pe locul cinci, fiindu-i recunoscute contribuțiile majore în ceea ce privește actele caritabile și filantropice.

În top 100 cele mai puternice femei din lume se află nume precum Ursula von der Leyen - Președintele Comisiei Europene, Oprah Winfrey, Jacinda Ardern - prim-ministru al Noii Zeelande și Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii.

Într-o postare pe blogul său, la scurt timp după ce a fost numită cea mai puternică femeie din lume, MacKenzie Scott a scris că nu va mai anunța ce sume donează.

Ea consideră că oamenii se concentrează prea mult asupra sa, și nu asupra cauzelor și organizațiilor caritabile pe care ea le susține.

„Nu voi mai include aici nicio sumă de bani pe care o donez.
Vreau să le las pe fiecare dintre aceste echipe incredibile să vorbească pentru ele însele, dacă aleg să facă asta, în speranța că întreaga atenție a media se va canaliza asupra lor și contribuțiilor lor, și nu asupra mea”, a scris Scott pe blogul său.

MacKenzie Scott a donat peste 4 miliarde de dolari băncilor de alimente și fondurilor de ajutor de urgență, în patru luni, relatează BBC. Într-o postare pe blog, ea a spus că vrea să ajute americanii care se luptă cu efectele pandemiei.


MacKenzie Scott este a 18-a cea mai bogată persoană din lume, averea ei urcând cu 23,6 miliarde de dolari anul acesta.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
11 Decembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod