Brad Pitt, la 50 de ani. Transformarea unui puşti sexy într-un bărbat puternic

Partenerul Angelinei Jolie a schimbat pentru a cincea oară "prefixul", dar rămâne unul dintre cei mai frumoşi actori din lume.

Starul american a împlinit miercuri 50 de ani, lucru greu de crezut judecând după cât de bine arată. Tată a şase copii pe care îi creşte împreună cu partenera lui, Angelina Jolie, Brad Pitt mai are un sigur pas de făcut: căsătoria.

De la debutul său pe marile ecrane, în 1991, în rolul unui cowboy seducător din "Thelma & Louise", Brad Pitt şi-a construit o carieră strălucitoare, punctată cu apariţii memorabile, care l-au propulsat în topul celor mai importanţi actori ai ultimilor 20 de ani.

Născut în Oklahoma, Brad a a studiat jurnalismul în timpul studenţiei, înainte de a fi atras de actorie. A început cu câteva apariţii mărunte în show-uri de televiziune, apoi a jucat în patru episoade din "Dallas" şi din sitcomul "Growing Pains", difuzat de ABC.

Până la 27 de ani, Pitt a avut de tras serios pentru a ieşi din anonimat.

Iar şansa lui a fost "Thelma & Louise", în care a apărut alături de actori renumiţi - Geena Davis, Susan Sarandon şi Harvey Keitel. Pentru el, acest road movie, considerat un manifest al feminismului, a fost declicul mult-aşteptat.



Brad a devenit cunoscut în anii '90 şi pentru relaţia cu Gwyneth Paltrow, aflată şi ea atunci în ascensiune, dar a fost doar o aventură. În 1998, Brad Pitt a cunoscut-o pe Jennifer Aniston, vedeta din "Friends", iar doi ani mai târziu s-au căsătorit în Malibu. Timp de cinci ani, Brad şi Jenniffer au format "cuplul de aur" de la Hollywood, notează ziarul britanic Daily Mail.

Mariajul lor a durat, însă, până când actorul a cunoscut-o pe Angelina Jolie pe platourile de filmare ale producţiei "Mr & Mrs Smith", din 2005.



"Brangelina" a devenit unul dintre cele mai mediatizate cupluri din showbizul mondial, iar în 2006, la un an după începutul relaţiei lor, Angelina Jolie a anunţat că este însărcinată cu primul lor copil, fetiţa Shiloh.

Familia s-a mărit cu gemenii Vivienne şi Knox şi cu micuţii adoptaţi Maddox, Pax şi Zahara, astfel că Brad Pitt este un tată împlinit, care nu are timp să se plictisească.

Pe lângă viaţa de familie reuşită, starul a reuşit să-şi continue cariera strălucitoar. După apariţiile din "Intervviu cu un vampir" şi "Armata celor 12 maimuţe", care l-a consacrat definitiv, Brad Pitt a avut roluri foarte apreciate în producţiile "Fight Club", "Snatch" şi în franciza de mare succes "Oceans", unde s-a potrivit de minune cu George Clooney şi Matt Damon. "Troia", "Curiosul caz al lui Benjamin Button" şi "Ticăloşi fără glorie" se numără, de asemenea, printre reperele importante ale carierei sale. Cea mai nouă peliculă a sa, thrillerul cu zombie "Ziua Z: Apocalipsa 3D".

A fost nominalizat de patru ori la Oscar, dar n-a reuşit "să înhaţe" celebra statuetă.

A primit, în schimb, un Glob de Aur în 25 de ani de carieră.



Împreună cu Angelina, Brad Pitt s-a implicat serios și în campaniile umanitare împotriva flagelului SIDA și a sărăciei din țările subdezvoltate. El a fondat, de asemenea, alături de colegii din "Oceans", fundația "Not On Our Watch", care militează pentru stoparea atrocităților din teatrele de război.



Brad Pitt s-a remarcat, de asemenea, ca susținător al căsătoriei persoanelor de același sex. În 2006, el a declarat că se va însura cu Angelina, cu care s-a logodit chiar în acel an, doar atunci când toți cetățenii din America vor avea dreptul de a se căsători cu cine doresc.

În prezent, starul este ocupat cu filmările de la drama "Fury", inspirată din evenimente petrecute în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Într-un interviu pentru "Today show", Brad s-a declarat liniștit în privința procesului de îmbătrânire prin care trece.

"Până acum nu m-am gâdnit deloc la asta. Deci n-am de ce mă plânge". Întrebat dacă e mulțumit la vârsta lui, actorul a răspuns: "Cool?... Nu știu. Vom vedea... Sunt destul de ocupat acum, așa că nu m-am gândit la asta", a mai spus el.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Decembrie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod