Bebeluşul regal: Semnificaţia numelor alese de Kate şi William

George Alexander Louis. Tradiţie, respect, loialitate sunt doar câteva dintre cuvintele care pot caracteriza alegerea făcută de ducele şi ducesa de Cambridge.

"Prinţul va fi cunoscut sub numele de Alteţa sa Regală Prinţul George de Cambridge", se precizează într-un comunicat difuzat de Palatul Kensington, reşedinţa lui William şi Kate. Cuplul princiar a aşteptat două zile înainte de a anunţa prenumele bebeluşului regal.

Deşi noul prinţ are acelaşi nume ca străbunicul său, regele George al VI-lea, ducele şi ducesa susţin că micuţul nu este numit după tatăl reginei Marii Britanii, ci pentru că le place acest prenume. Numele de George a fost cu cea mai mare cotă la casele de pariuri şi este un nume cu tradiţie în familia regală britanică, fiind purtat de 6 monarhi de-a lungul timpului, ultimul fiind regele George al VI-lea, tatăl Regina Elisabeta a II-a.

De asemenea, acest prenume este unul dintre cele mai populare din Marea Britanie, provenind din limba greacă şi înseamnând "fermier" sau "lucrător al pământului". Ca şi George, Louis este şi el unul dintre numele considerate favorite de casele de pariuri. Nume purtat şi de tată bebeluşului, prinţul William Arthur Philip Louis, Louis este şi numele Lordului Mountbatten, unchiul Ducelui de Edinburgh, asasinat în anul 1979. Nici prenumele Alexander nu a fost ales la întâmplare.
Bunicul Prinţului Philip a fost Prinţul Louis Alexander de Battenberg.



După săptămâni de aşteptare, luni seară s-a anunţat naşterea primului copil al ducelui şi ducesei de Cambridge.Al treilea în linia de descendenţă la tronul britanic, bebeluşul a venit pe lume după 11 ore de travaliu, la ora 16.24 (ora 18.24, ora României), cu o greutate de 3,800 kilograme.


Marele eveniment a fost anunţat de un act oficial, semnat de ginecologul reginei Elisabeta a II-a, Marcus Setchell, care a fost adus de curierul regal de la spital la Palatul Buckingham sub escorta poliţiei.

"Alteţa Sa Regală, ducesa de Cambridge, a adus pe lume un băiat astăzi (n.r. -luni), la ora 16.24. Atât ea, cât şi copilul se simt bine", scrie pe documentul afişat în faţa Palatul Buckingham. Anunţul a atras aplauzele miilor de britanici adunaţi în faţa Palatului Buckingham.

Bebeluşul s-a născut pe cale naturală, iar prinţul William, asemeni tatălui său, Charles, a asistat la naşterea primul său copil, încălcând astfel tradiţia casei regale britanice.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxanel pe 26 Iul 2013, 16:49
    :)

    evenimentul anului! :):):)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod