Audrey Hepburn, victima naziştilor: Avea 40 de kilograme şi suferea de anemie

Audrey Hepburn şi omul despre care spunea că era iubirea vieţii ei, Robert Wolders. Cei doi au fost împreună până la moartea actriţei, în 1993


Următoarea iubire a actriţei a fost actorul olandez Robert Wolders, rămas văduv după moartea vedetei Merle Oberon. Hepburn a spus atunci că anii petrecuţi cu Wolder au fost cei mai frumoşi din viaţa sa. "Poate că sună plictisitor de banal, dar ideea mea despre Rai este să-i am pe Robert şi cei doi copii acasă - urăsc despărţirile - şi câinii, un film bun, o masă minunată şi să ne uităm la televizor. Sunt privilegiată când se întâmplă asta. Scopul meu nu a fost niciodată să trăiesc în lux. Când eram copil, îmi doream o casă cu o grădină, pe care azi o am. Asta visam", îi mărturisea ea lui Larry King, pe 21 octombrie 1991.

"Era cea mai fericită când nu era machiată şi stătea acasă cu câinii şi florile ei, trebăluind sau uitându-se la filme, când nu mai era un star de cinema, un idiol pentru milioane de oameni din întreaga lume", povesteşte prietenul ei de la Hollywood, Doris Brynner.

Audrey Hepburn şi-a petrecut ultimul sfert din viaţă lucrând ca ambasador al UNICEF şi cutreierând lumea în misiuni umanitare. A fost distinsă cu Medalia Prezidenţială a Libertăţii de preşedintele SUA, George H.W. Bush, în decembrie 1992.
Trei luni mai târziu, în septembrie '92, Audrey era internată la centrul medical Cedars-Sinai, din Los Angeles, cu dureri abdominale. O laparoscopie a depistat un cancer la nivel de metastaze, care se răspândise de la apendice, scrie cotidianul britanic Daily Mail. Doi chirurgi au încercat fără succes să o opereze, astfel că nu i-a mai rămas decât să se întoarcă la casa ei din Elveţia pentru un ultim Crăciun în familie. Şi-a petrecut ultimele zile la La Paisible, casa de la ţară cu grădină şi pomi fructiferi la care visase dintotdeauna.

Femeia care a dat clasă întregii lumi cu frumuseţea şi eleganţa ei s-a stins din viaţă la 63 de ani, răpusă de forma rară de cancer apendicular. A murit în somn, pe 20 ianuarie 1993.


Foto: Hepta, Daily Mail

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod