Audrey Hepburn, victima naziştilor: Avea 40 de kilograme şi suferea de anemie

Luca Dotti povesteşte în cartea sa că mama lui avea un apetit insaţiabil, dar nu se îngrăşa, oricât mânca

 

Pastele au fost o altă slăbiciune a sa. "Nu putea trăi fără ele", scrie Luca. Oricât de multe mânca, nu se îngrăşa deloc şi asta deşi nu se limita la porţii mici şi întotdeauna îşi mai punea o a doua farfurie plină-ochi. Aşa îşi termina adesea masa, deşi în multe familii italiene pastele sunt primul fel de mâncare.

Când se întorcea acasă dintr-o călătorie, o farfurie cu spaghetti al pomodoro o aştepta întotdeauna, povesteşte fiul actriţei. Adesea, îşi lua în valiză pastele, uleiul de măsline şi brânza Parmigiano-Reggiano. 

Pe lângă toate acestea, Audrey adora îngheţata. Preferata sa era cea de vanilie, asezonată cu tot felul de condimente.

Pe lista slăbiciunilor ei se mai numărau vinul, un Scotch bun şi tutunul - fumase când era tânără şi dezvoltase o dependenţă de tutun care n-a părăsit-o toată viaţa. La sfârşitul Războiului, mirosul gazului adus de britanici şi ţigările oferite de aceştia reprezentau libertatea pentru fetiţa plăpândă care abia izbutise să supravieţuiască. "Când alergam spre soldaţi ca să-i întâmpin, mirosul petrolului era un parfum nepreţuit şi le ceream ţigări, dar ei îmi dădeau ciocolată", i-a povestit Audrey fiului său. Ţigările britanice au devenit prima sa alegere în viaţă.

Audrey Hepburn a început să joace în roluri mici, în 1951, la Londra. Rolurile importante, care au tranformat-o într-un star etern, le-a primit apoi de la Hollywood.

Prima ei căsnicie, cu actorul Mel Ferrer, a durat aproape 15 ani, timp în care actriţa a pierdut două sarcini, una după ce a căzut de pe cal şi şi-a rupt coloana în patru locuri la filmările din Mexic pentru "The Unforgiven", în 1959. Hepburn a fost nevoită atunci să-şi ia o pauză şi a născut singurul copil al cuplului, Sean, în 1960. Înainte de a divorţa, Audrey a mai pierdut două sarcini.

În acelaşi an, ea l-a cunoscut pe psihiatrul italian Andrea Dotti, iar în mai puţin de un an cei doi s-au căsătorit. Cuplul a avut un copil, Luca, în 1969, înainte de a se despărţi 13 ani mai târziu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod