Actrița Draga Olteanu Matei a murit

Actrița Draga Olteanu Matei a murit în această noapte la Spitalul "Sf. Spiridon", din Iaşi, unde fusese internată în urmă cu cinci zile.
Actrița în vârstă de 87 de ani a încetat din viață în această noapte la Spitalul "Sfântul Spiridon", din Iaşi, unde fusese internată în urmă cu cinci zile din cauza unei hemoragii digestive.

"Pacienta a fost adusă în urgenţă la Spitalul Sf Spiridon de la Spitalul Piatra Neamţ în UPU. A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl ia de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară.
Este vorba de o pacientă cu afecţiuni cronice cardiovasculare şi endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgenţă, unde s-a început terapia"
, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Diana Cimpoeşu.

Purtătorul de cuvânt a revenit luni cu o declarație conform căreia starea de sănătate a actriței este foarte fragilă și schimbătoare.

"Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, de 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale.
Are o patologie complexă cardiacă suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut"
, a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

Noaptea trecută, reprezentanții spitalului au anunțat că Draga Olteanu Matei a murit în jurul orei 2.00, în ciuda eforturilor echipei medicale. 
18 Noiembrie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod