6 trucuri rapide ca să previi electrizarea părului în sezonul rece

Electrizarea părului poate fi o problemă permanentă, dar se acutizează iarna, atunci când căciula devine o necesitate. Dacă nu ştii cum să-ţi "îmblânzeşti" părul, care e uscat şi electrizat, iată 6 trucuri rapide că să previi electrizarea părului în sezonul rece.
Electrizarea părului poate fi o problemă permanentă, dar se acutizează iarna, atunci când căciula devine o necesitate. Dacă nu ştii cum să-ţi "îmblânzeşti" părul, care e uscat şi electrizat, iată 6 trucuri rapide că să previi electrizarea părului în sezonul rece.

Vârfurile despicate şi absenţa unei rutine corecte de hidratare a părului sunt motivele principale ale electrizării părului, iar lupta împotriva acestui fenomen neplăcut poate fi uşurată de câteva sfaturi simple.

Alege corect produsele cosmetice


Producătorii de cosmetice se laudă cu "efectul cel mai bun", însă nu ai nevoie de produse scumpe pentru a elimina electrizarea părului. Şampoanele pe bază de sulfaţi şi balsamul pe bază de ulei sunt produsele care contribuie cel mai mult la efectul de păr electrizat.
Dacă vrei să aplici un gel sau un mousse pe păr, evită produsele care conţin alcool, cele mai utile sunt cele pe bază de silicon.

Nu mai uita de balsamul de păr


Balsamul de păr este absolut necesar dacă vrei să ai succes în lupta cu electrizarea părului. Când problema este gravă, alege un balsam care nu necesită clătirea părului şi oferă protecţie întreaga zi. Oricâtă atenţie ai acorda balsamului, părul se poate electriză în timpul zilei. O soluţie simplă şi rapidă când nu ai la îndemână niciun produs special pentru păr este cremă de mâini. Aplică foarte puţină pe vârfuri şi vei ţine sub control electrizarea părului.

Renunţă la peria de păr


Frecarea dintre perie şi părul predispus la electrizare este rareori o idee bună. Înlocuieşte peria de păr, care contribuie şi la despicarea vârfurilor, cu un pieptene cu dinţi rari.
Deoarece vârfurile despicate pot fi o problemă şi în absenţa periei, tunde-le de cel puţin patru ori pe an şi nu lasă niciodată stilistul să folosească lama pe părul tău.

Evită frecarea părului cu prosopul


Indiferent cât de mult balsam de rufe foloseşti, specialiştii recomandă să atingi cât mai puţin prosopul de părul ud. Frecarea este complet interzisă. Foloseşte prosopul pentru a scurge excesul de apă din păr prin tamponare uşoară, apoi lasă-l să se usuce de la sine. Clătirea părului cu apă rece înainte de tamponarea cu prosopul ajută la menţinerea hidratării părului şi scade riscul de electrizare.

Usucă părul fără să-l deranjezi


Când te grăbeşti şi folosirea uscătorului de păr este necesară, încearcă să atingi părul cât mai puţin până este aproape uscat. Un foehn cu difuzor este cea mai bună soluţie, iar dacă uscătorul tău de păr îţi poate oferi şi un jet puternic de aer călduţ sau rece, foloseşte-l.
Poţi pieptăna şi aranja părul când este aproape uscat, folosind şi un ser anti-frizz.

Înlocuieşte faţa de pernă


În afară de căciulă, de telefon şi de mâinile tale care ar trebui să atingă cât mai puţin părul, cea mai mare problemă pentru electrizarea părului o constituie faţa de pernă. Bumbacul şi cele mai multe ţesături agravează problema, mai ales dacă ai un somn agitat. Pentru a evita cât mai puţin frecarea părului de o suprafaţă care îl electrizează, fă rost de o faţă de pernă din mătase. Materialul moale şi lucios va elimină orice risc de electrizare a părului pe timpul nopţii.

Autor: Iulia Anghel
Sursa foto: Becomegorgeous.com
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adry pe 2 Mar 2012, 18:00
    Nu e folositor deloc.

    Am facut tot ce trebuia sa fac dar nimic nu a mers.

    4
    1

  • Tin-Tina pe 22 Feb 2012, 22:56
    super tare!

    e bine venit acest articol,acum practic toate fetele se ciocnesc de problema asta!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod