Părul tău: 5 metode naturale să-l colorezi fără vopsea permanentă

Părul tău suferă întotdeauna când este vopsit. Dacă mai vorbim şi de părul degradat, efectele unei noi revopsiri pot fi dezastruoase. Dacă îl vrei cât mai sănătos, şi totuşi visezi la o culoare vibrantă, optează pentru produsele naturale de vopsire sau cele delicate, de nuanţare.
Părul tău suferă întotdeauna când este vopsit. Dacă mai vorbim şi de părul degradat, efectele unei noi revopsiri pot fi dezastruoase.

Dacă îl vrei cât mai sănătos, şi totuşi visezi la o culoare vibrantă, optează pentru produsele naturale de vopsire sau cele delicate, de nuanţare. Iată câteva metode naturale pentru colorarea sau nuanţarea părului tău:

Ceaiul de muşeţel


Muşeţelul este cea mai bună "vopsea" dacă vrei părul blond sau într-o culoare mai deschisă. Toarnă o ceaşcă de flori de muşeţel într-un litru de apă.
Lasă muşeţelul să fiarbă timp de o jumătate de oră, apoi ia-l de pe foc şi lasă-l la răcit, apoi strecoară-l cu un tifon.

Spală-te pe cap cu şamponul tău obişnuit. Dupa şamponare şi clătire, foloseşte ceaiul de muşetel pentru a-ţi clăti. Pentru a-l putea refolosi, stai cu capul deasupra unui vas, în care să se scurgă ceaiul. La final, şterge părul şi înfăşoară-l cu un prosop.


Zeama de lămâie


Zeama de lămâie este un alt ingredient important pentru cele care doresc să îşi deschidă culoarea părului. Toarnă sucul a două lămâi într-un litru de apă.
Foloseşte amestecul pentru a-ţi clăti părul, la fel ca în cazul ceaiului de muşeţel.

Henna


Henna este o plantă cu proprietăţi puternice de colorare, motiv pentru care este folosită de mii de ani pentru vopsirea părului, a pielii şi chiar a textilelor. Nuanţele pe care le obţii folosind henna sunt roşcate.

Deşi există în comerţ diverse nuanţe de henna, acestea sunt obţinute prin combinarea plantei henna cu diverşi aditivi. Culoarea pe care o vei obţine depinde extrem de mult de culoarea naturală a părului şi de structura firului de păr.
Încearcă henna pe o şuviţă de păr "ascunsă", iar dacă rezultatele te mulţumesc, poţi aplica pe tot părul.

Cafeaua


Dacă îţi doreşti un păr mai închis la culoare, cafeaua îţi poate fi de ajutor. Pentru a obţine o soluţie care să îţi poată colora părul, fă un litru de cafea foarte concentrată.

Lasă amestecul să fiarbă câteva minute, apoi ia-l de pe foc, lasă la răcit şi strecoară-l. Clăteşte-ţi părul de câteva ori şi lasă cafeaua să acţioneze fără să te clăteşti cu apă curată.


Coaja de nucă


Coaja de nucă are un efect asemănător, fiind un bun nuanţator pentru cele care vor un păr de culoare închisă.

Singura diferenţă este aceea că soluţia din coajă de nucă poate oferi părului şi o tentă roşcată.
Fierbe un pumn de coajă de nucă, până ce obţii o soluţie de culoare închisă, apoi clăteşte-ţi părul cu ea şi las-o să acţioneze.
(foto: iStockphoto)
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexa pe 5 Apr 2015, 10:20
    eu am gasit solutia

    Fetelor, eu nu ma mai vopsesc cu vopsea chimica de 5 ani. In urma cu 5 ani am fost in India la specializare si am aflat de o reteta de vopsea naturala. Reteta are in compoztie: Bere nefiltrata, cacao arsa, excremente de porumbel, carbune din lemn, otet din mere. Parul primeste o culoare saten inchis.

    0
    2

  • anda pe 27 Nov 2013, 14:59
    fake

    henna nu acopera deloc firele albe. din proprie experienta, desi am tinut-o pe cap 8 ore, la urma nu am obtinut decat un par de o culoare palid galben verzuie (ca si de fumatoare). aproape nici o diferenta intre parul natural alb si cel 'vopsit' cu henna. daca chiar vopseste, sigur e in amestec cu chimice. e un fake: functioneaza pentru ca multe femei sunt interesate de o vopsea naturala, care inca nu s-a inventat :( nu mai cadeti in plasa comerciantilor care va vand ...minciuni

    1
    1

  • Theodora pe 11 Iun 2012, 22:44
    Pt.Dana

    Sa stii ca eu am fost vopsita brunet permanent, si am inceput sa folosesc henna. nu mi`a afectat parul cu nimic, plus ca acum 3 luni eram bruneta si acum sunt roscata!

    3
    1

  • Stasea pe 15 Mar 2012, 14:55
    Nu mia ajutat

    am mai incercat si metoda cu ziama de lamie...la fel nici un rezultaat....zero.....

    5
    0

  • Stasea pe 11 Mar 2012, 12:40
    nu a ajutat

    am incercat metota cu romanita...nu mia ajutat deloc ....parul cum a fost asa si o ramas

    7
    0

  • Stasea pe 9 Mar 2012, 13:21
    ajutatima

    vreau sa incerc metoda cu lamie si musetel dar nu stiu cit de mult o sa ajute....parul meu este castaniu dar eu vreu blon ...face sa incerc sau sa nu stric produsele in zadar????

    6
    2

  • Cristina pe 20 Feb 2012, 16:05
    Dana

    Mersi pentru sfat, am citit ca nu ma pot vopsi pe parul vopsit.Aici este problema , nu pot sa-l las sa creasca mult pentru ca se vede foarte urat . Pana la urma am sa raman la vopselele permanente. Multumesc pentru sfaturi.

    5
    1

  • Dana pe 17 Feb 2012, 18:10
    Pt. Cristina

    Cristina, ai grija ca poti sa te vopsesti cu henna numai daca ai parul naturan, nu peste vopsea! Asa ca lasa-l sa creasca si abia apoi vopseste-l!

    1
    4

  • Cristina pe 14 Feb 2012, 20:06
    Mersi

    mersi frumos de raspuns, daca este mai buna decat vopseaua permanenta am sa incerc pentru ca am niste fire albe chiar in varful capului si sunt nevoita sa ma vopsesc o data la trei saptamani , altfel arata foarte f.f.f. urat si ma inbatraneste foarte mult. Mersi inca o data de raspuns.

    1
    2

  • Raluca pe 14 Feb 2012, 19:45
    Henna

    @Cristina: henna e singura care acopera chiar si firele albe,daca o lasi mai mult in par ..pe internet gasesti multe informatii despre cum sa o prepari.

    1
    3

  • Raluca pe 14 Feb 2012, 19:44
    Henna

    @Cristina: henna e singura care acopera chiar si firele albe,daca o lasi mai mult in par ..pe internet gasesti multe informatii despre cum sa o prepari.

    1
    4

  • Cristina pe 13 Feb 2012, 14:53
    fire albe

    pentru a acoperi firele albe care ar fi solutia in afara de vopseaua permanenta ?Multumesc.

    11
    3

  • stoiana sorina pe 13 Feb 2012, 08:16
    vopsirea perului

    musatelul sa fie uscat sau mai varde?

    4
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod