Cum scapi de pofta de dulce fără să mănânci zahăr, folosind vanilie și scorțișoară

Când ți se face poftă să mănânci ceva dulce și nu mai vrei să auzi de nimeni și nimic până când nu îți iei porția de zahăr, poți apela la un truc simplu.
Vanilia si scortisoara sunt un ajutor de nadejde pentru a scapa de pofta de dulce.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a explicat cum poti folosi aceste doua condimente atat de populare pentru a scadea cantitatea de zahar folosita la prajituri si alte preparate delicioase. Vanilia si scortisoara au gust si miros puternice si iti sunt aliate in lupta impotriva caloriilor.

Se pare ca nici macar nu este nevoie sa le mananci, poti doar sa le mirosi si vei simti imediat cum pofta de zahar se diminueaza.

Cum scapi de pofta de dulce folosind vanilie si scortisoara


"Vanilia și scorțișoara intensifică gustul dulce.

V-ați întrebat vreodată cum să scăpați de pofta de dulce, fără să mâncați un desert?
Ei bine se poate, dacă mirosiți vanilie sau scorțișoară.
Se pare că cele 2 mirodenii parfumate au un efect special asupra centrilor nervoși responsabili de relația cu zahărul. Curios este faptul că nici măcar nu trebuie să le consumăm, simplul lor miros ne satisface.

Toate produsele care conțin vanilie și scorțișoară vor fi la fel de bune chiar dacă se folosește doar 50% sau 25% din cantitatea de zahăr pe care o prevede rețeta. Deserturile pe bază de lapte (orez, fidea și griș cu lapte, budincă, șarlotă, înghețată, cremă de vanilie) nu trebuie îndulcite.
Lactoza prezentă în mod natural în lapte are gust dulce, prezența făinoaselor înseamnă amidon care e și el dulce, iar dacă adăugăm puțin zahăr vanilat, vanilie și scorțișoară, rezultatul va fi delicios fără zahăr adăugat. Citeste continuarea pe WOWbiz.ro
wowbizro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod