Ziua când a murit Iisus

Data exactă a crucificării Mântuitorului a fost determinată pe baza activităţii seismice.

Data exactă a crucificării Mântuitorului a fost determinată pe baza activităţii seismice.

Conform unei cercetări care leagă crucificarea lui Iisus de activitatea seismică din acea perioadă, Mântuitorul ar fi fost crucificat la 3 aprilie, anul 33. Evanghelia după Matei menţionează că atunci când Iisus stătea pe cruce, un cutremur puternic a zguduit zona iar cerul s-a întunecat.

Oamenii de ştiinţă au verificat datele seismice, geologice şi astrale existente din acea perioadă pentru a afla ziua cea mai probabilă în care a fost răstignit Iisus.


Geologul Jefferson Williams, de la Supersonic Geophysical, şi colegi de la Centrul German de Cercetare al Geologiei au studiat mostre de sol de pe lângă plaja Ein Gedi, apropiată de Marea Moartă, relatează cotidianul britanic Daily Mail, citat de agenţia Mediafax.

Cercetătorii au mers până la straturile mai adânci de sol pentru a descoperi două cutremure însemnate. Unul dintre cutremure s-a întâmplat în anul 31 î.Hr., iar celălalt în undeva în perioada 26-36 D.Hr.

William a menţionat că cel de-al doilea cutremur a avut loc în timpul când Pilat din Pont era procuror în Iudeea.

El a precizat că se ştia ziua şi luna, dar nu şi anul cu exactitate.

După ce a pus cap la cap toate informaţiile, din Biblie, astronomice şi geologice, el consideră că data cea mai probabilă a crucificării lui Iisus a fost 3 aprilie 33, relatează ziarul citat de Mediafax.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
25 Mai 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod