Un elev ambițios. Cum arăta Tom Cruise în perioada liceului

Dacă n-ar fi devenit actor, Tom Cruise ar fi fost un excelent sportiv de performanță. Un fost coleg de liceu a povestit că în adolescență starul s-a înscris în echipa de lupte a școlii și a urmat cursuri de actorie pentru a-și învinge complexele create de dislexie.
Tom Cruise e un caz rarisim. Astăzi unul dintre cei mai sexy bărbați din lume, starul a împlinit 51 de ani pe 3 iulie, dar arată de parcă abia trecut de 40. 

Actorul de succes de astăzi a fost un adolescent timid dar ambițios, dornic să-și depășească complexele provocate de o afecțiune care îl interiorizase mult, dislexia. Tom și-a dat seama că are nevoie de provocări puternice, cărora să li se dedice cu toată forța, pentru a reuși să meargă înainte și să se impună în liceu. 

Câteva fotografii, recent descoperite și publicate de cotidianul britanic Daily Mail, îl înfățișează pe Tom Cruise în ipostaza de membru al echipei de lupte a liceului Glen Ridge, din New Jersey. 
 
 

Tom Jarrett, fostul căpitan al echipei, își amintește numai lucruri frumoase despre actualul star de cinema: "Merită tot succesul. El a fost mereu un tip de acțiune, n-am cum să spun ceva de rău despre Tom", a declarat fostul lui coleg. 

Tom Cruise și cele trei surori ale sale, Cass, Marian și Lee Ann, s-au mutat în New Jersey din Louisville, Kentucky, după ce mama lor, Mary Lee, s-a recăsătorit.
N-a fost ușor pentru Tom s-o ia de la capăt la 15 ani, când intra pe poarta colegiului Glen Ridge. "Cred că luptele l-au ajutat să se întărească și să facă față problemelor", a spus Tom Jarrett.
 
 

"El se simțea acasă în Kentucky, nu în New Jersey, iar asta l-a apăsat mult atunci. Nu s-a simțit niciodată făcând parte din comunitate, așa cum m-am simțit și eu când am plecat din statul meu. Avea perioade în care se străduia să fie acceptat de ceilalți. Luptele l-au ajutat să se remarce în școală, amândoi vroiam să devenim cunoscuți. Cred că dizabilităţile lui, cum ar fi dislexia, îl opreau din dorinţa de a fi împlinit, iar actoria şi luptele au fost perfecte pentru el", își amintește fostul coleg.
 
 

Tom Jarrett a dezvăluit şi că actorul era mai mic decât ceilalţi elevi care luptau, dar avea multă ambiție: "A început mai târziu. Nu era un băiat voinic, iar ca să poţi lupta trebuie să fii în formă foarte bună şi puternic psihic.
A fost provocarea perfectă pentru el, luptele l-au ajutat să-și controleze corpul și mintea. Trebuie să fii total pregătit și este o luptă unu la unu."
 
 

După o accidentare serioasă, Tom Cruise a decis să meargă la audiții pentru un rol într-un musical, la școală, iar aceasta a fost pasul crucial care avea să-i schimbe traiectoria profesională. 
 
 

Tom Jarrett este acum un eminent medic urolog în Washington DC, iar tatăl său a păstrat pozele din liceu. "Tata a fost chirurg și făcea poze la toate meciurile noastre, dar nu-l prea plăcea pe Tom, nu credea că se va alege ceva de el. Mi-a spus odată: <<Nu mai sta pe lângă tipul ăsta. N-o să facă nimic în viață>>. Iar acum uită-te la el!", mărturisește fostul coleg al starului. 
 
 

Jarrett amintește și un episod în care mama lui Cruise era îngrijorată pentru viitorul lui: "Am întâlnit-o pe maică-sa la un an după ce am terminat liceul și mi-a zis: <<Te rog să vorbești tu cu Tom, vreau să meargă la Univerrsitatea Duke.
Chiar vroia ca el să aibă un anturaj bun. Slavă Domnului că n-am vorbit niciodată cu el, fiindcă acum el face 20 de milioane de dolari dintr-un film>>"
, se amuză medicul.

"Se poate vedea influența luptelor în primele lui filme, îndeosebi la începutul carierei sale, în rolurile de atunci. Mereu avea o scenă de luptă în primele filme și, din câte știu, chiar el a cerut să aibă scene de lupte", a mai spus Tom Jarrett.
 
 

Tom Cruise este unul dintre cei mai cunoscuţi actori de film. Pe lângă hiturile de box office, precum cele din seria "Misiune Imposibilă", Cruise are în palmares şi filme îndreptate spre cinematograful de artă: "Magnolia" (1999), "Cu ochii larg închişi/ Eyes Wide Shut", ultimul film al lui Stanley Kubrick (1999), şi "Deschide ochii/ Vanilla Sky" (2001).
 
 

Anul trecut, el a divorțat de Katie Holmes, după ce actrița a anunţat, pe 28 iunie 2012, că a depus la tribunal o cerere oficială prin care a solicitat divorţul de Tom Cruise.
Actorul a fost, potrivit mai multor mărturii, luat prin surprindere de iniţiativa soţiei sale. Un acord financiar a fost încheiat de cei doi foşti parteneri de viaţă la mai puţin de două săptămâni după aceea, notează agenția Mediafax.

Mariajul lor s-a încheiat oficial la sfârşitul lunii august, în urma divorţului Katie urmând să primească o pensie alimentară de 400.000 de dolari pe an. Katie Holmes a obţinut custodia principală asupra micuţei Suri, iar Tom Cruise beneficiază de un drept de vizită substanţial.

Cuplul s-a căsătorit într-un castel italian în noiembrie 2006.


Foto: AFP/Mediafax, Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
26 Septembrie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod