Tudor Chirilă îi cere scuze lui Fuego

În timpul concertului pe care l-a susţinut vineri, la deschiderea unui club din Capitală, cântărețul a făcut o glumă macabră la adresa lui Paul Surugiu, cunoscut drept Fuego.
"Pentru măicuţa lui Fuego, vă rog frumos, un moment de recu... de linişte! O să cântăm piesa «Perfect» în stilul lui Fuego. Din respect pentru un mare artist, trebuie să acceptaţi. (...) El aşteaptă de la măicuţa lui izbăvire. Eşti bun, băiatule, te iert! Perfeeect, aşa a intrat tehnicianul Grasu' cu cuţitul peste mama lui Fuego. (…) Tare aş vrea să ştiu ce a primit măicuţa lui Fuego de Mărţişor", a spus Chirilă pe scenă.

Fuego a fost diplomat şi nu a dorit să comenteze pe marginea glumei făcute de cântăreţ: "Am încercat, pe parcursul timpului, să mă păstrez departe de afirmaţiile legate de colegii mei, de activitatea lor, cu atât mai puţin de felul în care aleg să se înfăţişeze în faţa publicului. Nu ştiu foarte multe despre ieşirea lui Tudor Chirilă, care probabil e o scăpare firească a unui om spontan, cu fire ludică. Personal, nu îl cunosc, dar îl apreciez pentru determinarea de care a dat dovadă, menţinându-se în prim-plan artistic", a declarat el pentru ziarul Ring.

"Pot spune doar că provine dintr-o familie de seamă, fiind un actor talentat al Teatrului de Comedie, îmbinând ambele componente foarte abil.
Am urmărit-o pe mama sa, celebra actriţa Iarina Demian, în nenumărate spectacole, atât în roluri sclipitoare în faţă scenei, cât şi în calitate de regizor de seamă. De tatăl său, renumitul jurnalist Ioan Chirilă, un simbol al domeniului, mă leagă amintiri speciale (...). Am toată stima pentru această familie de profesionişti din care face parte şi Tudor şi cred că, prin toată munca depusă în timp, a reuşit să menţină standardele impuse de părinţii săi, devenind, la rându-i, un simbol al generaţiei sale. Umorul ne poate salva pe toţi când e făcut fără intenţii maliţioase, cu bun-simt şi spirit liber. Muzica e cea care ne poartă pe toţi în viaţă şi cea care, în cele din urmă, va judeca vorbele"
, a adăugat interpretul.

După ce Fuego a ales să nu răspundă în același stil, Tudor Chirilă a înțeles că a greșit și a cerut scuze pentru atitudinea lui. El a explicat că a avut un comportament de neacceptat şi că regretă cuvintele adresate lui Fuego în timpul concertului.

"Folosesc acest spațiu pentru a prezenta public scuzele mele domnului Paul Surugiu cunoscut și sub pseudonimul Fuego.
Fac acest lucru pentru că am derapat de la un comportament pe care la rândul meu am încercat să-l impun de-a lungul timpului. Nu am considerat niciodată ortodoxă maniera de a specula excesiv comic pe seama diverselor personalități publice. Pamfletul agresiv nu a fost vreodată instrumentul meu preferat. Cu atât mai mult, deci, regret ieșirea mea din concertul de vineri"
, a scris Chirilă pe blogul său.

El a explicat și cum a ajuns la acel moment controversat: "Se impun niște precizări, totuși. Adesea, în concertele noastre alegem să pastișăm diverse genuri muzicale interpretând câte o piesă Vama în genurile vizate, bineînțeles un efect hazliu. Muzica domnului Surugiu se înscrie într-un astfel de gen, fără ca asta să însemne o minimalizare a genului în sine. În definitiv, umorul se naște din suprapunerea unor paradigme sociale sau morale antagonice."

"La capitolul sensibil mama aș vrea să mentionez că nu am avut niciun moment intenția de a o ataca pe mama domnului Surugiu, o persoană despre care nu știu nimic, al cărei prenume nici măcar nu îl cunosc.
Referirea mea a fost mai degrabă la mama arhetipală care s-a născut prin frecventa mențiune în cântecele domnului Surugiu, devenind un soi de mamă ideală la care ascultătorii sunt invitați să se raporteze. Desigur, această explicație nu justifică și nici nu scuză momentul de vineri seara, ci doar încearcă să nuanțeze semnificația atribuită gestului"
, a scris Tudor Chirilă.

Artistul a recunoscut că a greșit și a apreciat atitudinea lui Fuego, recunoscând că acesta i-a dat o lecție: "Nu în ultimul rând aș vrea să-i mulțumesc domnului Surugiu pentru lecția pe care mi-a oferit-o printr-o atitudine elegantă, care l-a poziționat deasupra oricărui conflict ( spre dezamăgirea unei părți a presei). Acest spirit anti-revanșard ar trebui să contamineze mai des viața publică de la noi pătată grav prin degradarea dialogului sau abandonul definitiv al normelor de bun simt. Din păcate vineri seara am alunecat și eu în această situație condamnabilă.
Nu-mi rămâne decât să-mi însușesc lecția domnului Surugiu, să învăț din ea și să-i prezint din nou scuzele mele"
, a scris Tudor pe blogul său.

Aristul a vorbit despre mama lui Fuego înaintea piesei "Perfect, fără tine", în timpul unui concert susţinut vineri în clubul Live, din Bucureşti.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Martie 2014
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristinica1970 pe 5 Mar 2014, 21:14
    mmmda

    da Tudor , capul plecat sabia nu-l taie ......

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod