Tinerii designeri romani, premiati la "Filter Design Competition"

Facebook Twitter gplus Comenteaza
Tinerii designeri romani, premiati la

Prima competitie independenta de design din Romania, Filter Design Competition, si-a desemnat castigatorii editiei din 2008.

Organizatorii, Asociatia ORICUM pentru Educatie si compania Arctic, alaturi de ceilalti parteneri, au prezentat sambata, 19 aprilie, in cadrul unui eveniment ce a reunit peste 450 de persoane, noul val de tineri designeri romani.

Cele cinci probe ale "Filter Design Competition" au fost design industrial, design grafic, design auto, packaging si freestyle.
Premiul de 1500 de euro si un internship la departamentul de "New Product Development" din cadrul Arctic a fost adjudecat de Viorel Marian Ungureanu pentru proba de design industrial. Castigatorul celor 1500 de euro si a unui internship la agentia "The Design Conspiracy" din Marea Britanie la proba de design grafic este Vlad Rares Butucariu.

Laurii probei de design auto i-au revenit lui Razvan Mititelu, care, pe langa premiul de 1500 de euro, a mai castigat si un internship in departamentul de "Tools Design Development" in cadrul companiei Arctic.
Proba de packaging si cei 800 de euro i-au revenit lui Antonio Meze, iar proba de freestyle si premiul de 850 de euro au fost castigate de Cosmin Antohi.

Peste 220 de participanti s-au inscris la toate cele cinci probe de concurs, o cifra de trei ori mai mare fata de prima editie a competitiei, cea mai populara sectiune fiind cea de design grafic, unde s-au inscris peste jumatate din concurenti.

"Filter Design Competition" a beneficiat, pe parcursul celor doua luni de concurs, de prezenta unora dintre cei mai importanti designeri romani si internationali.
Dick Powell, Ben Terrett, Gratrick Kingsley, Nicolas Ciuchindel, Peter Wouda, Ana Zadnik, Emmanuel Klissaorv, Marius Ursache, Stefan Barutcieff si Bulent Ozkan au sustinut prezentari in cadrul celor patru conferinte si a celor trei workshop-uri tematice, la care au participat peste 400 de persoane.

Subiectele abordate au fost: importanta designului pentru orice afacere, drumul de la idee la crearea unui produs, rata profitabilitatii in design, fiecare dintre acestea fiind sustinute de studii de caz relevante.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod