Cinci zile de emisiuni de Paste la TVR 1

Facebook Twitter Comenteaza
Cinci zile de emisiuni de Paste la TVR 1

Sfintele Pasti vor fi sarbatorite la TVR 1 prin programe si emisiuni speciale, difuzate pe parcursul a cinci zile: transmiterea in direct a principalelor slujbe religioase oficiate la Patriarhia Romana, de emisiuni sau documentare ale caror subiecte sunt legate de sarbatorile pascale sau de programe de divertisment de la care nu lipseste Iepurasul.

Inca de vineri, 25 aprilie, matinalul TVR 1 va respecta prin programul sau Vinerea Mare. Invitat in platoul "Trezirea la apel!" va fi cercetatorul stiintific Costion Nicolescu, care va vorbi despre traditii si obiceiuri din Vinerea Saptamanii Patimilor, la rubrica "Culinar" se va gati miel, iar invitat special va fi Iepurila.

Tot vineri, telespectatorii pot urmari la TVR 1, de la 17:15, o editie speciala a emisiunii "Atunci si Acum", prezentata de Marian Voicu.
Tema acesteia vizeaza insemnatatea Pastelui pentru crestinii ortodocsi, dar si pentru crestinii din intreaga lume.

In continuare, de la ora 18:00, TVR 1 transmite in direct slujba Prohodului, intr-o editie speciala a emisiunii "Repere sacre". Seara poate fi petrecuta intr-o atmosfera adecvata momentului, Elise Stan pregatind in acest sens un program de "Cantece pascale": interpreti precum Angela Buciu, Maria Butaciu, Veta Biris, Valeria Peter Predescu, Elisabeta Ticuta, Aneta Stan sau Mariana Anghel.

Emisiunea "Semne de sambata dimineata", de la 08:30, are si ea o tema dedicata: "Cand serbam Pastile?".


Si Iuliana Marciuc si-a adaptat talk-show-ul de divertisment saptamanal "Acces la succes", avandu-l ca invitat, alaturi de Maria Dragomiroiu, pe parintele paroh Ioan Iordache, de la biserica Sfantul Spiridon cel Vechi. Cei doi vor povesti telespectatorilor, incepand cu ora 14:20, itinerarul vietii si profesiei lor, precum si sacrificiile pe care fiecare a fost nevoit sa le faca pentru a putea merge mai departe spre implinirea menirii sale.

Sambata seara, de la ora 22:10, urmeaza "Tainica Lumina", alaturi de Iuliana Tudor si invitatii sai. Prezentatoarea ii va aduce in casele telespectatorilor TVR 1 pe Felicia Filip, Alfredo Pascu, Valeria Peter Predescu, Doina Lavric, Corul Academic "Divina Armoniae" al Fundatiei "Cavalerii Daciei" - dirijor Marius Firca, Orchestra "Simfonia Bucuresti", dirijor Florin Totan.

De la ora 23:30, cei care nu vor ajunge sa sarbatoreasca Invierea Domnului la biserica pot urmari de acasa, in direct pe TVR 1, slujba oficiata la Patriarhia Romana, intr-o editie speciala "Lumina din Lumina".
Si, pentru ca postul s-a incheiat, Iuliana Tudor ii asteapta pe toti romanii "La masa de Paste", de la ora 1:10.

In prima zi de Paste, pe 27 aprilie, Andrei Victor Dochia prezinta o editie speciala a emisiunii "Universul credintei", difuzata de la ora 7:10. Iar cei curiosi sa afle traditii si obiceiuri din intreaga lume sunt invitati sa urmareasca documentarul "Obiceiuri de Paste".

Dupa-amiaza, Dan Bittman si Antonio Passarelli, alaturi de Mihai Coman si trupa Marfar, vin cu o editie speciala a "supermarketului de divertisment" Danutz SRL, la ora 17:10.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod