TIFF se muta la Sibiu si Bucuresti

9 Iunie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
TIFF se muta la Sibiu si Bucuresti

Cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) s-a incheiat la Cluj-Napoca duminica seara, 7 iunie, cu proiectia filmului Cenusa si sange (regia Fanny Ardant), informeaza Mediafax.

TIFF continua insa la Bucuresti si Sibiu incepand de miercuri, 10 iunie. In perioada 10 – 14 iunie, sibienii sunt asteptati in curtea Colegiului National Samuel von Brukenthal, la Teatrul de vara din Parcul Tineretului si la Centrul Cultural Habitus (subsol Biserica Romano-Catolica).
Pe parcursul celor cinci zile de festival, ei vor putea urmari 25 de filme, marca TIFF 2009.

TIFF-ul da intalnire bucurestenilor in perioada 10 – 18 iunie la Cinema Elvira Popescu si la Muzeul taranului Roman cu o selectie de 35 de filme.

Printre titlurile-vedeta ale TIFF-ului sibian se afla Il Divo (r. Paolo Sorrentino), Repo! The Genetic Opera (r. Darren Lynn Bousman) sau Cenusa si sange – film ce va inchide a treia editie a TIFF-ului la Sibiu, cu o proiectie speciala in prezenta actorului Ion Besoiu, unul dintre actorii romani din distributia internationala a acestui film.
Programul TIFF-ului de Bucuresti cuprinde titluri precum Nord (r. Rune Denstad Langlo) – castigatorul Trofeului Transilvania 2009 (alaturi de filmul Politist, adjectiv al regizorului Corneliu Porumboiu), Sufocare / Choke (r. Clark Gregg), Contesa / The Countess (in regia lui Julie Delpy, cu Anamaria Marinca in unul din rolurile principale) sau controversatul Antichrist, in regia lui Lars von Trier.

Pretul unui bilet la proiectiile TIFF Bucuresti de la Muzeul taranului Roman este de 8 lei, iar la Cinema Elvira Popescu de 7 lei.
Intrarea in toate cele trei locatii TIFF Sibiu este libera.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod