Super Luna de Zăpadă: 30 de imagini superbe

Super Luna din noaptea de 18 spre 19 februarie 2019 a fost cea mai luminoasă din acest an. Fenomenul denumit Super Luna de Zăpadă a fost surprins în mai multe imagini splendide.
Luna a făcut spectacol pe cer în noaptea de luni spre marți, oferind un prilej perfect pentru pasionații de fotografie să o surprindă în imagini superbe. Fenomenul se produce în timpul lunii pline la perigeu, când satelitul natural al Pământului ajunge în punctul cel mai aproape de Pământ. Astfel, Luna pare mult mai mare şi mai luminoasă pe cer.

Luna nu orbitează Terra într-un cerc perfect din cauza forţeilor gravitaţionale ale Soarelui şi Pământului, astfel că distanţa satelitului natural faţă de planeta noastră diferă în anumite momente ale anului.
Când Luna se află în cel mai îndepărtat punct faţă de Pământ, ea se află la apogeu.

Acesta a fost al doilea eveniment astronomic de acest gen după Eclipsa de Super Lună Sângerie din luna ianuarie, dar a fost un moment astronomic special. "Super Luna din februarie 2019 este specială pentru că este cea mai mare lună care ne-a luminat cerul până în 2026", a explicat pentru Daily Mail Emily Drabek-Maunder, astronom la Observatorul Regal de la Greenwich, Marea Britanie.

În martie va avea loc o a treia Super Lună, ultimul eveniment de acest gen din 2019.
Potrivit astronomilor, în decursul unui an pot avea loc cel mult patru fenomene de Super Lună.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod