Scandal uriaș: fetele de la Pussy Riot, doi ani de închisoare

Cele trei membre ale formaţiei Pussy Riot sunt "vinovate de huliganism", a declarat vineri preşedintele tribunalului Hamovniceski la Moscova, la începutul citirii sentinţei.

Cele trei componente ale trupei punk au fost condamnate pentru huliganism de un tribunal moscovit, informează cotidianul New York Times.

Ele sunt "vinovate de huliganism", a declarat vineri preşedintele tribunalului Hamovniceski la Moscova, la începutul citirii sentinţei.

Judecătoarea Maria Sirova a reluat în mare parte argumentele procurorului, care a cerut o condamnare de trei ani pentru Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samuţevici şi Maria Alehina, pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă", informează agenția Mediafax.

Cele trei tinere au interpretat în februarie o "rugăciune punk" în catedrala Mântuitorului Iisus din Moscova, cerând Sfintei Fecioare să "îl îndepărteze pe Putin" de la putere.

Judecătoarea a subliniat că acuzatele nu şi-au regretat faptele, au "încălcat ordinea publică" şi au adus "ofense sentimentelor (religioase) ale credincioşilor".

Avocaţii tinerelor au cerut achitarea lor.

Cazul fetelor de la Pussy Riot a provocat vii proteste în mai multe metropole europene, dar și reacții politice la nivel internațional. În pofida valului de nemulțumiri, procesul a continuat și s-a încheiat cu condamnarea celor trei tinere la închisoare.

 

Foto: AFP / Mediafax

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 August 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod