Pro Cinema propune un exercitiu de imaginatie: "Dogville"

Facebook Twitter Comenteaza
Pro Cinema propune un exercitiu de imaginatie:

"Dogville", filmul lui Lars von Trier, difuzat la Pro Cinema pe 31 mai, de la ora 23.00, si nominalizat la Festivalul de Film de la Cannes in 2003, propune o intoarcere la lucrurile simple, departe de stralucirea costumelor si locatiilor hollywoodiene.

Concentrat pe jocul actorilor, "Dogville" face apel la imaginatie: cata incredere poate avea cineva intr-un lucru pe care nu-l vede si nu-l poate atinge, la fel de abstract ca increderea in oameni?

Nicole Kidman, castigatoare a Oscarului in 2003 pentru "Orele", Lauren Bacall, nominalizata la Oscar in 1997 pentru "Cele doua fete ale dragostei", James Caan si Paul Bettany isi unesc fortele intr-un film care ignora normele Hollywood-ului si testeaza rezistenta valorilor umane.


Frumoasa Nicole Kidman, care, dupa ce a castigat Oscarul, si-a asumat riscul de a face un film atipic, in regia lui Lars von Trier, marturiseste ca nu este usor sa lucrezi cu regizorul danez, dar compensatiile artistice sunt nemarginite. "O zi este de basm, urmatoarea de cosmar, atunci cand lucrezi cu Lars. Intr-o zi este delicat, in alta te biciuie emotional, in functie de ce sentimente vrea sa scoata din tine. Nu-ti dai seama pe moment ce ti se intampla, dar, dupa un timp, realizezi ce putere are asupra ta.", spune Kidman despre stilul lui Lars von Trier de a-si motiva actorii.


Intrebata intr-un interviu cum a suportat umilintele la care Grace, personajul ei, era supusa in film, inlantuita, batuta si transformata in sclava, Kidman isi aminteste: "Pentru mine a fost o surpriza, pentru ca nu am stiut ce urma sa se intample. Ma gandeam ca o sa ne prefacem si ca scenele vor parea false, dar chingile au fost reale si am simtit si eu umilinta lui Grace".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod