Omar Sharif a murit la vârsta de 83 de ani

Actorul de origine egipteană, celebru pentru roluri din filme precum "Lawrence al Arabiei" şi "Doctor Zhivago", a murit la vârsta de 83 de ani, în urma unui infarct.

Purtătorul de cuvânt al artistului, Steve Kenis, a anunţat că actorul a murit într-un spital din Cairo, vineri, relatează BBC, citat de Mediafax.

În luna mai a acestui an, fiul lui Omar Sharif declara într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo că actorul avea pierderi de memorie şi s-a retras din activitate din cauza maladiei Alzheimer de care suferea. "Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu este boala sa", a spus la acel moment Tarek El-Sharif. "Este evident că starea sa de sănătate nu se va îmbunătăţi, ci va deveni din ce în ce mai rea", a adăugat fiul lui Omar Sharif.

Tarek El-Sharif a mai spus că tatăl său se lupta de trei ani cu această maladie şi a ajuns chiar să confunde numele filmelor sale. "Încă ştie că este un actor faimos", a mărturisit Tarek El-Sharif.

"Pierderile sale de memorie afectează aspecte specifice, detalii precum momentul în care a fost într-un anumit loc sau cu cine a jucat într-un anumit film", a mai spus fiul lui Omar Sharif.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod