Narcisele şi ghioceii ar putea trata depresia

Anumiţi compuşi extraşi din aceste flori au capacitatea de a trece de bariera hematoencelafică, mecanismul de protecţie al creierului.
Anumiţi compuşi extraşi din aceste flori au capacitatea de a trece de bariera hematoencelafică, mecanismul de protecţie al creierului.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că anumiţi compuşi extraşi din speciile de ghiocei şi narcise din Africa de Sud au capacitatea de a trece de bariera hematoencefalică, care protejează creierul de infecţii, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Această barieră reprezintă o problemă majoră pentru medicii care tratează bolile cerebrale, inclusiv depresia, întrucât ea conţine anumite proteine care nu permit medicamentelor să ajungă la creier.

Savanţii consideră că nouă din zece compuşi cunoscuţi nu reuşesc să treacă de această barieră.

Profesorul Birger Brodin, de la Universitatea din Copenhaga, coordonatorul studiului, a descoperit faptul că anumiţi compuşi extraşi din florile varietăţilor sud-africane de Crinum şi Cyrtanthus reuşesc să treacă de bariera hematoencefalică.

Ei ar putea fi folosiţi în viitor pentru a transporta medicamente până la nivelul creierului.

Studiul a fost publicat în revista medicală Journal of Pharmacy and Pharmacology.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
25 Iunie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod