Lucian Mîndruță revine pe "sticlă": își face televiziunea lui!

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis joi să acorde două licenţe audiovizuale, prin satelit şi prin reţele de comunicaţii, televiziunii de ştiri laştiri.ro, care îi aparține lui Mîndruță. Postul ar urma să se lanseze la începutul anului viitor.

CNA a analizat solicitarea societăţii Media Play SRL de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit şi a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice pentru televiziunea  laştiri.ro.

Asociatul unic al societăţii Media Play SRL este jurnalistul Lucian Mîndruţă. El a fost însoţit în şedinţa CNA de jurnalistul Alexandru Livadaru, producător general al proiectului laştiri.ro.

Surse din industria media susțin că finanțatorul acestui proiect este Adrian Sârbu. Acesta ar fi obținut de la CNA încă o licență, solicitată prin intermediul Ruxandrei Ion, pentru lansarea unui post TV axat pe life style, denumit Happy TV.

Știu că nu i-am convins pe toți.
Dar le mulțumesc că au înțeles, poate înaintea mea, că avem nevoie de altceva în materie de televiziune de știri
Lucian Mîndruță
Mîndruță și Livadaru au precizat că noua televiziune de ştiri va fi dedicată "oamenilor care vor să vadă jurnalism de calitate", dar şi acelor telespectatori care au părăsit mediul audiovizual în favoarea internetului, nefiind mulţumiţi de oferta actuală a posturilor de ştiri.

Cel mai probabil noua televiziune laştiri.ro va fi lansată la începutul anului 2015, după cum a spus Lucian Mîndruţă.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi, televiziunea laştiri.ro va difuza programe producţie proprie (90%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (10%).
Grila noii televiziuni va cuprinde programe de informare (55%), programe educative, culturale şi religioase (5%), filme - de ficţiune, de animaţie, documentare şi seriale (7%), programe de divertisment (13%) şi publicitate şi teleshopping (20%).

Televiziunea laştiri.ro va difuza zilnic două emisiuni principale de ştiri (în direct), în intervalele orare 07.00-10.00 şi 22.00 - 23.00, şi un număr de nouă grupaje de tipul "ştirile orei" (în direct), a câte 15 minute fiecare.

Finanţarea televiziunii laştiri.ro va fi asigurată prin contribuţii proprii, împrumuturi bancare, vânzări de conţinut, venituri din publicitate şi din subscripţii online.

Echipa laştiri.ro va avea la lansare 60 de ziarişti în Bucureşti şi în teritoriu şi peste 30 de persoane care vor asigura funcţionarea tehnică a televiziunii.

"Noi am pornit în povestea aceasta de la o constatare statistică", a spus Lucian Mîndruţă, precizând că în acest moment 620.000 de oameni din mediul urban au renunţat la TV şi consumă informaţiile în mediul online.
"Asta înseamnă pentru noi o veste bună, pentru că am realizat că există o nişă de piaţă, care poate să ne dea şansa să ne facem meseria. În cazul meu este vorba de meseria de manager, în cazul lui Alex cea de jurnalist. Încercăm să-i readucem pe cei care au plecat înspre online de la televizor, ori pentru că nu au mai avut răbdare, ori pentru că nu s-au mai regăsit în oferta actuală. Am vrea spre capătul carierei să facem ceva pentru publicul din România, publicul de calitate, şi anume să le dăm conţinut audiovizual mai divers decât acum şi cu respectarea principiilor jurnalistice şi fără încrâncenare (...) Noi nu credem că publicul care a plecat de la televizor e complet pierdut pentru audiovizual", a spus Lucian Mîndruţă, în faţa membrilor CNA.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod