Kate Middleton primeşte reducere la spitalul londonez unde va naşte

Ducesa de Cambridge va beneficia de o reducere de fidelitate de 10% din partea medicilor de la spitalul St. Mary din Londra, întrucât a ales să nască al doilea copil al său în această unitate medicală, unde a venit pe lume şi prinţul George, în anul 2013.

Al doilea bebeluş al cuplului princiar alcătuit din ducele şi ducesa de Cambridge se va naşte săptămâna viitoare, în maternitatea care funcţionează în aripa Lindo a acestui spital londonez, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

De această dată, ducesa de Cambridge şi prinţul William vor beneficia de o reducere de fidelitate în valoare de 10% pentru serviciile medicale furnizate de această maternitate.

Cu toate acestea, tarifele au crescut faţă de precedenta internare a ducesei, care l-a născut pe prinţul George pe 22 iulie 2013.

Un apartament cu două camere în acea maternitate de lux costă 6.570 de lire sterline pe noapte, pentru o naştere naturală - 5.913 lire sterline prin aplicarea reducerii de 10% -, la care se adaugă taxa de consultaţie, estimată la circa 6.000 de lire sterline.

Astfel, costul serviciilor medicale pentru o naştere naturală, care exclude apariţia unor complicaţii, va fi de aproximativ 12.000 de lire sterline.

Această sumă ar putea creşte dacă medicii vor fi nevoiţi să folosească forcepsuri şi alte echipamente medicale.

În 2013, ducesa de Cambridge a petrecut o singură noapte în spital.
De această dată, dacă va dori să petreacă încă o noapte, ea va trebui să plătească o taxă suplimentară de 2.300 de lire sterline.

Potrivit tabloidului britanic citat de Mediafax, bebeluşul regal ar trebui să se nască pe 25 aprilie, însă data nu poate fi considerată o certitudine în sine, întrucât puţini bebeluşi se nasc exact la termen.

Ducesa însăşi a dezvăluit că bebeluşul se va naşte "între mijlocul şi sfârşitul lunii aprilie", iar acest lucru înseamnă că fiul sau fiica ei ar putea să vină pe lume între data la care străbunica sa, regina Elizabeth a II-a, va împlini vârsta de 89 de ani - pe 21 aprilie - şi data la care părinţii săi vor sărbători împlinirea a patru ani de la nunta lor - pe 29 aprilie.

O altă dată importantă din intervalul menţionat este 23 aprilie, când britanicii sărbătoresc St.
George's Day, sfântul George, ocrotitor al Angliei.

În aşteptarea naşterii bebeluşului regal, administratorii spitalului St.
Mary au impus o serie de restricţii în parcarea stabilimentului, anunţate prin afişe pe care putea fi citit mesajul "eveniment special".

Afişele şi dispozitivele de securitate vor rămâne amplasate până pe 30 aprilie.

În colaborare cu poliţia londoneză, administratorii spitalului au amenajat şi câteva bariere şi zone de protecţie cu acces interzis, pentru a-i împiedica pe jurnalişti să campeze în faţa clădirii, aşa cum s-a întâmplat în 2013.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod