Infanta Cristina a Spaniei, trimisă în faţa unui tribunal

Sora regelui Felipe al VI-lea este trimisă în faţa justiţiei pentru infracţiuni de natură fiscală, o premieră în istoria familiei regale, a anunţat luni tribunalul din Palma de Mallorca, în Insulele Baleare, unde a fost instruit dosarul Noos, relatează AFP, citată de Mediafax.

Infanta Cristina de Bourbon, în vârstă de 49 de ani, este acuzată împreună cu soţul ei, Inaki Urdangarin, după patru ani de la deschiderea anchetei care a zguduit monarhia spaniolă, în legătură cu deturnări de fonduri la o societate nonprofit - Noos - prezidată de către Urdangarin.

În total, 17 persoane compar în faţa justiţiei.

"Judecătorul de instrucţie numărul trei din Palma a dispus astăzi (luni) deschiderea unui proces în cazul Palma Arena. Prin ordonanţa sa, el trimite 17 persoane, inclusiv pe infanta Cristina în instanţă", anunţă, într-un comunicat, tribunalul superior din Baleare.

Judecătorul însărcinat cu dosarul, Jose Castro, consideră că infanta, care este al doilea copil al cuplului regal Juan Carlos şi Sofia de Spania, a colaborat cu soţul ei în două delicte de ordin fiscal.

Până în prezent, niciun membru al familiei regale nu a fost nevoit vreodată să compară în faţa justiţiei, remarcă Mediafax.

Cristina, mama a patru copii, este a şasea în ordinea succesiunii la tron, un drept la care nu a vrut să renunţe. Parchetul a făcut apel, în mai multe rânduri, împotriva unor decizii ale judecătorului Castro, apreciind că nu poate să fie vizată de o procedură judiciară, dar fără succes.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod