Filmele NexT, nominalizate la Oscar

28 Ianuarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Filmele NexT, nominalizate la Oscar

Nominalizarile la Oscar aduc in prim-plan filmele prezentate la Festivalul International de Film de Scurt si Mediu Metraj NexT: "Auf der Strecke", selectionat in competitia oficiala a Festivalului in 2008 si "New Boy", prezentat in editia precedenta. Sunt doua dintre cele cinci filme care candideaza la castigarea Premiului Oscar la categoria Cel mai bun scurt metraj de fictiune.  

Un alt film nominalizat la aceeasi categorie a Premiilor Oscar este canadianul Manon on the Asphalt, care va fi inclus in programul celei de-a treia editii a Festivalului NexT.


Cea de-a treia editie a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT va avea loc in perioada 1-5 aprilie 2009 la Bucuresti. Pe langa sectiunile deja consacrate: "Competitie", "Si ei au fost NexT generation" (dedicata scurt metrajelor realizate de regizori romani consacrati), "Cristi si Otto" (rezervata filmelor realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu), "Festival Friends" si "Semaine de la Critique", NexT 2009 aduce in prim-plan noi cinematografii: Belgia, Australia, Israel si Serbia vor fi "Countries in Focus" anul acesta, iar sectiunea "Festival Cities" cuprinde selectii ale celor mai bune scurt metraje din programele unor festivaluri de la Toronto, Montpellier si Tallinn.


Una dintre noutatile acestei editii a festivalului le reprezinta programele speciale de filme prezentate in "Leopards of Tomorrow", sectiunea Festivalului International de Film de la Locarno, rezervata tinerilor cineasti unde au concurat, de-a lungul timpului, Fatih Akin si Paul Thomas Anderson, si in care s-au facut remarcati o serie de regizori romani precum Adina Pintilie ("Nu te supara, dar...") sau Catalin Musat ("Ciobanul zburator").

Printre sectiunile noi ale celei de-a treia editii NexT se numara si cea dedicata scurt metrajelor de succes co-produse de fundatia germana Robert Bosch Stiftung, grupate intr-un program special de doua ore.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod