Tendinte in machiaj pentru primavara-vara 2009

Sezonul primavara-vara 2009 aduce in machiaj feminitate, stralucire, culoare si optimism. Culorile cat mai naturale sunt combinate cu cele puternice, vii, principalele surse de inspiratie fiind apa si tonurile acvatice.
Sezonul primavara-vara 2009 aduce in machiaj feminitate, stralucire, culoare si optimism. Culorile cat mai naturale sunt combinate cu cele puternice, vii, principalele surse de inspiratie fiind apa si tonurile acvatice.

"Daca pana acum masculinitatea era centrul de rezistenta, machiajul sezonului primavara-vara 2009 readuce in prim-plan feminitatea si culorile naturale. Revine textura sidefata, care se poate purta si in timpul zilei, iar pentru buze se folosesc nuantele de rosu, maro, wine ale anilor '80.

Tenul va fi cat mai natural, fara a-l incarca cu prea mult fond de ten sau pudra.", aflam de la Ana-Maria Gorgonetu, make-up artist Max Factor Romania.
 

Pat McGrath, Global Cosmetics Creative Design Director Max Factor, make-up artist pentru numeroase prezentari din acest sezon, declara:

"Prin evidentierea trasaturilor, am dorit subliniez frumusetea extraordinara a chipurilor, pentru a fi la inaltimea uimitoarelor colectii vestimentare prezentate pe catwalk. Sunt numeroase variatii de la o tendinta la alta, insa, in esenta, toate incapsuleaza acel sentiment al frumusetii aspirationale, ideale. Chipurile stralucitoare, luminoase, reamintesc in permanenta de lait-motivul sezonului: apa si atributele ei, intalnite in fluiditatea creatiilor vestimentare sau in unduirile coafurilor."

Buze contrastante


In sezonul primavara-vara 2009, machiajul buzelor se incadreaza in doua tendinte contrastante. Buzele sunt fie naturale, simple, in nuante cat mai neutre, fie sunt accentuate puternic cu nuante tari. Pentru buzele puternic conturate se aleg tonuri indraznete precum rosu, fuchsia, coral sau culori mai inchise precum maro sau rosul inchis.

Poti alege intre finisajul mat sau lucios.
Daca iti doresti ca buzele sa aiba un aspect mat, foloseste un strat foarte subtire de pudra peste ruj, iar daca optezi pentru buze stralucitoare, adauga gloss, luciu sau balsam de buze peste ruj. Culorile puternice se aplica cel mai bine cu ajutorul pensulei. Astfel vei reusi sa respecti conturul natural al buzelor.

Buzele naturale, neutre sunt foarte simplu de obtinut. Este suficienta aplicarea unui balsam de buze, iar daca nuanta naturala a buzelor este prea intensa, le poti estompa culoarea cu foarte putin fond de ten sau pudra.

Explozie de culoare


Sezonul acesta este plin de culori vii, intense, energizante. Vedeta sezonul in ceea ce priveste machiajul ochilor va fi turcoazul, nuantele acvatice, aqua sau cobalt, care sunt prezente si in colectiile de moda si in alegerile vestimentare din acest sezon.
Turcoazul va fi insotit de accente de tus negru si mascara neagra.

Culoare se va aplica pe toata suprafata pleoapei, pana la spranceana, iar tusul sau creionul negru se vor aplica de la jumatatea ochiului spre exterior, atat pe pleoapa de sus cat si pe cea de jos. Mascara va accentua genele din colturile exterioare ale ochilor pentru a obtine efectul de ochi migdalati. Sprancenele se pastreaza intr-o grosime cat mai naturala, fara a fi accentuate cu fard, din contra, se incearca deschiderea culorii lor naturale cu un ton sau doua.
 

Comentarii (27)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Patricia Stan pe 21 Feb 2011, 18:59
    nu intelegeti..

    voi chiar nu pricepeti ca machiajele astea nu sunt pt serviciu sau de zi, sunt machiaje pt podium, prezentari de moda eventual club unde este ffff intuneric si nu se vede atat de puternic. Neprofesionala esti tu draga mea, ca nu pricepi ca modele nu ies asa pe strada! as vrea sa te vad pe tine machiata de ex pt o nunta ca sa vad cat de profi esti tu!

    1
    0

  • Florentina pe 8 Sep 2009, 14:38
    extensii gene

    Aplic extensii de gene Ardell, din par uman 100% stilizat, la cel mai bun pret - 4 lei/smoc; permanent de gene 50 lei + vopsit gene gratuit. Oferta valabila doar pentru Bucuresti. 0723004987 Florentina.

    0
    1

  • renata pe 15 Iun 2009, 22:40
    Tendinte in machiaj pentru primavara-vara 2009

    Sa fim seriosi. Daca tot va oferiti sa dati un sfat, aratati-ne ceva mai natural, nu atat de extravagant. Pe noi ne intereseaza un machiaj de zi cu zi. Se duce tara asta de rapa, nu mai gasesti nicaieri un specialist bun. Vai de noi... Iar cele care se arata incantate de machiajul asta, numai bine dragele mele, dar sa nu va mirati cand privirile celor din jurul vostru vor fi mai rutacioase.

    1
    0

  • miau pe 1 Iun 2009, 17:53
    daa...

    cam asa e. ma uitam si eu la ciudateniile alea din poze, mai ales prima 'domnita' care arata ca un papagal... cred ca ma voi abtine sa fiu la moda daca moda arata in halul asta.

    1
    0

  • cosmina pe 31 Mai 2009, 22:56
    pitzipoance

    machiaj de pitzipoance...nu le mai dati idei...

    1
    0

  • abc pe 29 Mai 2009, 20:43
    :))

    Probabil voi fetelor nu le prea aveti cu machiajul. Eu ador aceasta arta pentru ca, intr.adevar este o arta, iar machiajele acestea sunt de seara, adica pentru club, petreceri etc. Daca vreti un machiaj de zi, indrepati.va spre unul foarte natural, cu putin fard maro/beige, un gloss transpartent sau un ruj natural mat, putin blush, putin rimel si gata. Insa machiajele de seara ar arata exact ca in imagine. Indiferent ca sunt comentate machiajele unor modele, ele sunt practic cele care ne inspira asupra modei. Incercati sa va jucati cu culorile.. ati indrazni o combinatie de albastru/gri/mov? sau orice fel de combinatie de culori care sa atraga atentia, pentru ca in fond, prin machiaj trebuie sa atragi atentia si sa iti accentuezi trasaturile frumoase. pentru ochi verzi, este recomandata o gama de culori calde, de la oranj ,roz, mov pana la caramiziu. Pentru ochii caprui culoarea ideala este albastru, iar pentru ochii albastri sunt recomandate culorile calde in combinatie cu cele reci pentru contrast. Cautati pe youtube arta machiajelor arabice sa vedem alea cum vi se par daca de astea ziceti ca nu ati iesi asa pe strada...

    1
    0

  • Georgeta Mitrus pe 9 Mai 2009, 14:18
    Hainele sunt frumoase la ei

    Liana,am cumparat o pereche de botine de vara de la ei,si sunt superbe,ieftine,si mai sunt aduse si din strainatate,sunt foarte incantata de : http://lavintagemania.blogspot.com/ .

    1
    0

  • Liana S. pe 11 Apr 2009, 22:27
    HAINE SI ACCESORII

    Pentru cei interesati de moda,dati un search pe google pentru LAVINTAGEMANIA,o sa gasiti lucrusoare superbe acolo.

    0
    1

  • bianca-claudia pe 10 Apr 2009, 17:09
    .

    dar voi specialistii, daca ati vedea o persoana machiata asa pe starda ce ati zice?nu cred ca v-ar placea in miezu zilei sa vedeti asa ceva...e prea mult

    0
    1

  • .... pe 20 Mar 2009, 15:41
    thoamne!

    baaa d`zeu v-a dt frumoase pe pamant si cel mai frumos e sa fii natural:)))nu cand te trezesti din pat sa se sperie barbatu` de voi:))))hai v`am lasat pupix;)

    1
    0

  • alex pe 13 Mar 2009, 00:35
    .....

    fetelor urbanismul nu-i de voi!...nu inteleg ce va mai surprinde in ziua de azi?...si ce-i rau in a fi excentric?

    0
    1

  • alesheea pe 3 Mar 2009, 01:44
    be u

    Machiajul il faci in functie de starea de spirit, de trasaturile fizice, nu tuturor se potriveste sa zicem rosul pe buze, asa k parerea me este ca nu conteaza cum se machiaza vedetele, sau majoritatea, nu esti nici vedeta nici majoritatea, asa ca machiaza-te asa cum simti, sau cum vrei sa fii vazuta, dar inainte de toate gendeste-te cum te vezi tu...si apoi recurge la un machiaj...:*

    0
    1

  • crina pe 27 Feb 2009, 17:43
    machiaj

    e frumos doar prezentate pe podium ca pe strada cred ca lumea ar spune ca esti OZN.

    0
    1

  • ida pe 24 Feb 2009, 06:33
    Machiaj

    Machiajul e facut pt toata lumea. de aia si exista atatea trucuri. pentru ochi mici, pentru ochi mari, pt ochi departati sau apropiati. si se poate realiza un machiaj de catwalk si unei doamne/domnisoare care nu are fata asemeni unui model. la varietatea de produse si de metode si de trucuri, se poate cam orice pentru oricine.

    0
    1

  • opinielibera pe 24 Feb 2009, 03:02
    Machiaj

    Dragele mele, machiajul asta nu e pentru oricine...trebuie sa ai ochii mari,verzi/albastri...frumosi. Cele cu ochii mici pot uita de un asemenea machiaj pentru ca nu vor face decat sa se asemene unui clown...deci...ma repet...machiajul asta este pentru fete/femei cu o fata frumoasa(manechin),ochii mari de culoare verde/albastri !!! Cele cu ochii mici sau de culori inchise pot uita un astfel de machiaj pentru ca vor arata aiurea de tot.Deoarece pentru cele care au ochii de coloare deschisa conturul negru nu va face decat sa scoata si mai bine culoarea in relief si sa-i faca f seducatori. Sper ca nu am jignit pe nimeni, e doar o simpla parere... Multumesc mult pt intelegere.

    1
    0

  • luca pe 20 Feb 2009, 13:41
    desigur

    desigur ca s iesii asa ,:))daca vreau sa i am la picioare.....:))=))...

    0
    1

  • cilike pe 19 Feb 2009, 21:47
    machiaj

    daca asa este la moda in 2009 atunci cred ca e mai bine sa fii demodata, antica si etc

    0
    1

  • anaid13 pe 19 Feb 2009, 11:44
    buna fetelor

    fetelor daca doriti cosmetice de firma la un pret super bun,dat fiind ca vine luna martie,este o super promotie.pentru detalii scrieti-mi la adresa de e-mail:brilliant_romance@yahoo.com,Nu ve-ti regreta.Va pup.

    1
    0

  • gabriela pe 18 Feb 2009, 21:38
    machiaj

    hahahaha....hahahaha na-am vazut ceva atat de urat in viata mea,pai ce facem noi...!?Ori mergem pe strada ori inlocuim clovnii la circ.....FATAL...

    0
    1

  • diana pe 13 Feb 2009, 23:44
    pfff X(

    nush.....dezastru....nu mi place,eu ..una nu as iesi asa din ksa..pfff...doamneeee....ce sfaturi..;))...

    1
    0

  • denisa pe 4 Feb 2009, 15:08
    pfff

    hotarati-va ca eu nu mai inteleg nimic,cum se poarta pana la urma??

    1
    0

  • viorica pe 2 Feb 2009, 00:37
    dragut

    dragut,,,dar nu prea inteleg,,,,,,,,nuprea sunteti hotarati,,,,,,,,,in fine se poarta cum ne place??????

    0
    1

  • Filo pe 31 Ian 2009, 18:04
    Imi place

    Au ochi albastri si merge dar la ochi negri?Totul cu negru iese vampir.Oricum ne "mandrim"cu originea de vampir asa ca nu mai am nimic de zis.Mai ales cu criza asta poate sangele este bun.Dar de la cine?

    1
    0

  • pisi_dollce pe 29 Ian 2009, 20:04
    .......naspa......zici.ca.e.o.paiata

    desi.tendintele.din.2009.sunt.altele.decat.cele.de.pana.acum.sunt.de.parere.ca.nu.e.unul.ok.pt.mn.ciar.nu-mi.se.potriveste.deloc.si.prefer.sa.ramanpe.stilul.meu.indiferent.de,aceasta.data.de.tendinte.inteleg.ca.e.okaceaste."tendinte".sunt.frumoase.pt.ca.sunt.facute.de.specialisti.dar.asta.nu.inseamna.ca.acum.mai.voi.transfera.intr-o.paiata:P:P

    0
    1

  • Andreea pe 29 Ian 2009, 16:32
    ...

    arata bine...insa ptr un bal mascat sau o petrecere tare..dscoteca ceva..dar la scoala sau servici in niciun caz eu una nu as iesi asa din casa

    0
    1

  • ophelia pe 29 Ian 2009, 12:40
    ...stralucire...

    de fapt se poarta totul: buze naturale, simple sau accentuate puternic - rujul toate nuantele... mat dar si lucios, tenul va fi cat mai natural dar ne putem machia strident... cum dumnezeu sa-ti aplici un fard negru sau pamantiu, ochii conturati puternic cu negru patrunzator? au mai ramas buzele unde trebuie aplicat un ruj negru lucios...

    1
    0

  • Roxana pe 29 Ian 2009, 12:32
    mai rau nu se putea??

    ma intreb oare cine iese asa din casa?? fereasca-ma!! ma gandeam ca veniti si voi cu niste idei mai ingenioase nu sa comentati niste modele de pe podiumuri, desi garantez ca nici ele nu se dau in vant dupa atata machiaj in viata de zi cu zi! Dna Georgiana Dorobantu articolul dvs este cam... neprofesional!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod